Želio se riješiti djeteta za sitan novac, a sad mu sve stiže na naplatu: Atraktivna mama traži pare

Tristan Thompson mora plaćati gotovo 50.000 dolara mjesečno

Želio se riješiti djeteta za sitan novac, a sad mu sve stiže na naplatu: Atraktivna mama traži pare

M. Šljivak

NBA košarkaš Tristan Thompson (31) prije nekoliko mjeseci se ponovo našao u centru pažnje američkih medija zbog stvari koje radi van terena.

Thompson je veliki ljubitelj žena. Partnerice je varao na svakom koraku, a napravio je i dijete ženi koja mu je bila lični trener.

Maralee Nichols je ostala trudna nakon noći s NBA zvijezdom. To se Tristanu nije dopalo, pa je ponudio 75.000 dolara za 'tišinu' i da se ništa ne zna o tome.

Ona je objavila poruku koju je dobila od Thompsona u kojoj joj nudi novac uz jasan stav da ne računa na njega.

"Ako misliš da će ti dijete donijeti novac, griješiš", navodno je napisao Thompson i dodao je:

Oglasi

"Svjesna si da ću u penziju nakon ove sezone. Po zakonu države Texas neko ko je nezaposlen mjesečno može izdvajati samo nekoliko stotina dolara za alimentaciju".

"Zato ti je bolje da uzmeš ovih 75.000 dolara koje ti nudim jer inače nećeš dobiti ni blizu toliko novca od čovjeka koji je nezaposlen. Sve što ćeš imati je dijete s ocem koji ne želi imati ništa s djetetom i koji će plaćati nekoliko stotina dolara mjesečno", istakao je Thompson u navodnoj poruci.

Potom je tražio test očinstva. Pokazalo se kako je on otac djeteta, kojeg je potom odlučio priznati.

Oglasi

"Test očinstva je otkrio kako sam ja otac djeteta s Maralee Nichols. Prihvatam punu odgovornost za svoje ponšanaje. Sada kada je test očinstva pokazao da sam otac, radujem se podizanju našeg sina. Izvinjavam se svima koje sam povrijedio javno i privatno", napisao je Tristan.

Maralee Nichols nakon svega traži alimentaciju od 47.000 dolara mjesečno,te da joj isplati advokatke troškove koji su prešli milion dolara.

"Theo (sin) i ja živimo s mnogo manjim standardom u odnosu na Tristana. Trošila sam mjesečno 2.000 dolara na hranu i 3.500 dolara na odjeću. Činila sam sve da troškove smanjim jer sam prije trudnoće na odje trošila više od 5.000 dolara. S djetetom sam otišla živjeti u stan kojeg dijelim s cimerom", saopštila je u tužbenom zahtjevu Marlaee.

Thompson će sada morati da izdvaja mnogo više novca od planiranog, ali da je mislio glavom ne bi izazvao toliko skandala u proteklih nekoliko godina.

Oglasi