Život Marije Sharapove nakon tenisa: Uživanje u milionima dolara i ozbiljna ulaganja
Foto - Instagram

Posvetila se poslovnoj karijeri

Život Marije Sharapove nakon tenisa: Uživanje u milionima dolara i ozbiljna ulaganja

Midhat Šljivak

Maria Sharapova odlučila je u februaru ove godine da završi profesionalnu karijeru.

Ruska ljeptoca je u penziju otišla sa 32 godine. Sada ima mnoštvo slobodnog vremena i ističe da je odluku o odlasku donijela nakon dosta razmišljanja.

"Moraš zaviriti duboko u sebe i vidjeti šta osjećaš, šta ti tijelo i um govore", počela je priču Sharapova.

Nakon 2016. godine kada je testirana pozitivno na meldonijum više nije bila spremna da igra tenis. Razmišljala je i tada da završi karijeru, ali je ipak odigrala još nekoliko sezona.

"Shvatila sam da se ne prikazujem više kao teniserka. Sa timom sam odlučila da moram nastaviti dalje. Godinama sam bila fokusirana samo na sport i sve sam dala za velike rezultate".

Maria je sada poslovna žena. Investira zarađeni novac u brojne firme, među kojima je i kompanija za proizvodnju slatkiša koja se zove Sugarpova.

Pored biznisa sa slatkišima Sharapova je nedavno novac uložila u poznati wellness brand Therabody. Činjenica da je među bogatima ovaj brend omiljen, ovaj bi joj potez mogao donijeti jako dobru zaradu.

Također, investirala je 900.000 dolara zajedno sa vlasnikom Dallas Mavericksa Markom Cubanom u kompaniju Bala Bangles, koji se bavi proizvodnjom narukvica.

Sharapova je u karijeri osvojila sva četiri Grand Slama, od čega Roland Rarros dva puta, a njezino bogatstvo se trenutno procjenjuje na gotovo 200 miliona dolara.

Dovoljno za ugodan život.

Top Komentari

user1599499530
Jel to ona, kad igra tenisa stenje kao da je neko prci...ha ha ha
1 0
RASanticeva
Yeah and?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi