Slupao je toliko automobila da su mu više dosadili - Totalna rasprodaja kod Balotellija
Italijanski napadač u garaži je imao nekoliko vrhunskih zvijeri, ali ih je odlučio prodati (Foto: Screenshot)

Ne želi preveliku kolekciju u garaži

Slupao je toliko automobila da su mu više dosadili - Totalna rasprodaja kod Balotellija

Midhat Šljivak

Kontroverzni italijanski fudbaler Mario Balotelli (32) odlučio je rasprodati skupocjenu kolekciju automobila koju ima u garaži. Italijan se već riješio Ferrarija i Lamborghinija jer je izgubio strast za skupocjenim automobilima, a izvjesno je da će se riješiti i drugih automobila koji mu stoje u garaži.

Mario Balotelli je tokom profesionalne karijere zaradio lude cifre. Posebno se to odnosi na period dok je igrao u Engleskoj, gdje je imao zaista ogromne ugovore.

Uživao je Italijan trošiti novac na skupocjene automobile. Kupovao je sve što mu se dopadalo, vozio je šta je htio, ali strast je nestala i sada je Balotelli odlučio rasprodati kolekciju.

Ferrari i Lamborghini koje je imao u garaži već su kod drugog vlasnika, tu je još nekoliko automobila i oni bi mogli uskoro završiti u drugim rukama.

Otkrio je Balotelli šta još ima u garaži. I dalje je tu nekoliko istinskih zvijeri.

Oglasi

"U garaži još uvijek imam RSQ8, 500 Abarth i GTR Nismo Nissan koji ima 1400 konjskih snaga. Prodajem i Abartha", rekao je Balotelli za Blick.

Često je Mario morao mijenjati auto zbog brojnih sudara koje je imao. Navodno je čak učestvovao u 27 nesreća.

Super Mario trenutno je član švicarskog Siona. To mu je 11 klub u karijeri, no usprkos tome što je velika zvijezda, nije se pretjerano pokazao u ovom klubu.

Italijanski napadač je ove sezone za ekipu Siona nastupio u 17 utakmica i ima učinak od šest pogodaka.

Podsjetimo, Balo je tokom karijere igrao za Inter, Manchester City, AC Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Bresciju, Monzu i Adana Demirspor.

Mnogi Balotellija smatraju među fudbalere koji su mogli mnogo više u karijeri. On je imao sve predispozicije za veliku karijeru, ali su ga brojne 'dječije bolesti' sprječavale da postane ozbiljna zvijezda.

Za reprezentaciju Italije Balo je odigrao ukupno 36 utakmica i postigao je 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti