Maska zbog koje je Gvardiol postao hit dobila novog vlasnika, fotografija nasmijala cijeli svijet

Njegova sestra odlučila objaviti fotografiju

Maska zbog koje je Gvardiol postao hit dobila novog vlasnika, fotografija nasmijala cijeli svijet

Esmer Oštraković

Prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru upitan je bio nastup Joška Gvardiola jer je slomio nos nakon sudara sa svojim saigračem iz kluba, Orbanom.

Ipak, rješenje za sve je pronađeno, te je Gvardiol igrao sa crnom maskom zbog koje je mnogima izgledao poput superheroja.

U prvim nastupima na Svjetskom prvenstvu pokazao je Gvardiol da mu maska ne predstavlja nikakve probleme tokom igre, a dobio je i nekoliko nadimaka. Najčešći su bili "Zorro" i "Batman".

Očekivali su mnogi da će Gvardiol nastaviti igrati sa maskom jer se na neki način pokazala kao neki vid njegovog zaštitnog znaka.

Naravno to se nije desilo.

"Ne bih rekao da sam heroj, ali drago mi je da Lukaku u toj situaciji nije uspio da prođe pored mene. Možda ću masku ostaviti do kraja karijere, ide me s njom", govorio je Gvardiol poslije utakmice a Belgijom.

Oglasi

Nakon završetka Svjetskog prvenstva Gvardiol je skinuo masku i došlo je vrijeme da se na neki način oprosti od nje.

Sve je naravno zanimalo gdje je ta maska završila, a svima je bilo logično da je bačena u smeće, međutim to se nije dogodilo.

Maska je završila na šapama psa Zvonkeca, a fotografiju psa sa maskom objavila je sestra fudbaler Hrvatske reprezentacije, Franka Gvardiol.

Ona je fotografiju objavila na svom Instagram storyju, a i sam Joško Gvardiol je odlučio da je podijeli, te je sigurno izmamio osmjehe na lica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi