Mateo Kovačić posjetio Kotor Varoš

Fudbaler Real Madrida

Mateo Kovačić posjetio Kotor Varoš

Mateo Kovačić, hrvatski reprezentativac koji nastupa za Real Madrid, posjetio je danas Kotor Varoš.

Slobodne dane koje je dobio od Real Madrida ovaj mladi fudbaler je odlučio iskoristiti da posjeti Bosnu i Hercegovinu, tačnije grad Kotor Varoš, iz kojeg je njegov otac Stipe otišao 1990. godine. 

"Došao sam da vidim prijatelje i rodbinu. Dobio sam slobodne dane u klubu i odlučio sam sa ocem posjetiti ovaj grad", kazao je Mateo Kovačić i dodao:

"Sedam godina nisam bio u Kotor Varošu i nemam puno slobodnog vremena, ali kad dobijem, volim posjetiti ovaj grad", naveo je hrvatski reprezentativac. 

Kovačićev otac je nakon odlaska iz Kotor Varoša pokušao započeti novi život u Kanadi, ali se veoma brzo vratio u Evropu i skrasio se u Linzu. U tom se gradu 1993. godine vjenčao s Ružicom, a svadbu su organizirali u Zagrebu.

Mateo je rođen u Linzu 1994. godine i fudbal je počeo trenirati u akademiji LASK-a u kojoj se zadržao sve do augusta 2007. godine, kada su njegovi roditelji prihvatili poziv Zdravka Mamića i doselili se u Zagreb. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.