Marcelo Brozović pokazao kako živi u Arabiji - Da je negdje drugo niko mu ne bi oprostio

Nevjerovatna scena

Marcelo Brozović pokazao kako živi u Arabiji - Da je negdje drugo niko mu ne bi oprostio

Midhat Šljivak

Marcelo Brozović odlučio je tokom ove godine napustiti Inter i prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije. Za mnoge je to značilo kraj ozbiljne karijere za hrvatskog veznjaka jer ostaje bez jakih utakmica. Snimak Hrvata iz automobila pokazuje da je zaista opušten i da ligu ne smatra ozbiljnom.

Marcelo Brozović maksimalno je opušten u Saudijskoj Arabiji. Hrvat uživa u milionima koje mu daje Al Nassr, a očigledno da ni klub nije postavio nikakva pravila ponašanja van terena.

Dokaz tome je snimak iz automobila. Pojavio se video u kojem Brozović uživa u brzoj hrani s prijateljima i jasan je ovo dokaz da bilo kakvih pravila o ishrani u Al Nassru nema.

Da se eventualno ovakav snimak pojavio u nekom ozbiljnom timu, sigurno bi bilo posljedica. Ipak, Al Nassr je dopustio zvijezdama da rade šta im je volja i njihovo je samo odrade svoj posao na terenu.

Oglasi

Brozović to maksimalno koristi. Uživa u onom čemu brojni igrači u Evropu ne mogu i po mišljenju mnogih, ovo je dokaz da je Saudijska Arabija nije nikako ozbiljna liga.

31-godišnji hrvatski veznjak odigrao je 21 utakmicu u redovima saudijskog tima i ima učinak od dva gola i pet asistencija.

Marcelo Brozović ima astronomsku platu u Saudijskoj Arabiji

Hrvatski reprezentativac prihvatio je ponudu Al Nassra ispred Barcelone. Nije to nikakvo čudo kada se zna koliku cifru su mu ponudili.

Brozović je u julu ove godine potpisao ugovor na tri godine vrijedan 90 miliona eura neto, odnosno bez ikakvih dodatnih bonusa dobija 30 miliona eura na račun svake sezone.

Gotovo da ne postoji čovjek koji bi odbio ovakve uslove ugovora. Ni Brozović nije ostao imun, a znao je i da će mu posao biti lakši nego bilo gdje drugo.

Hrvat bi uskoro mogao dobiti i lijepo društvo u klubu jer se s dolaskom u Al Nassr povezuje i kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Vidjet ćemo hoće li od toga šta biti.