Tragedija u Italiji: Fudbaler se samo srušio na terenu, spasa mu nije bilo!

Nova smrt na fudbalskim terenima

Tragedija u Italiji: Fudbaler se samo srušio na terenu, spasa mu nije bilo!

Eldar Ganibegović

Jučer smo svjedočili strašnim scenama na utakmici Udinesea i Rome. No, još gore je završio jedan fudbaler u petom rangu takmičenja.

Tragedija na Apeninima. Naime, 26-godišnji fudbaler iz tima pete lige italijanskog prvenstva preminuo je nakon što se srušio tokom utakmice u blizini Firence u nedjelju, objavio je gradonačelnik grada u kojem je sjedište kluba.

Mattia Giani se osjećao loše tokom utakmice između Castelfiorentina i Lanciotto Campija, na stadionu Campi Bisenzio.

Giani je hitno prevezen u bolnicu Careggi u Firenci, a utakmica nikada nije nastavljena. Gradonačelnik Castelfiorentina Alessio Falorni rekao je u ponedjeljak da je igrač preminuo u bolnici.

"26-godišnji fudbaler, koji se u nedjelju popodne požalio na probleme tokom utakmice između Castelfiorentine (njegovog tima) i Lanciotto Campija, preminuo je u ponedjeljak ujutro u bolnici Careggi.

Pozlilo mu je dvadesetak minuta nakon startnog zvižduka: stavio je ruku na grudi, a zatim se srušio na tlo. Hitna pomoć je intervenisala na stadionu Campi Bisenzio gde se igrao meč, prevezli su ga u bolnicu u očajnim uslovima" napisao je klub u saopštenju.

Oglasi

Ovakve smrti su posljednjih godina nažalost sve češće i postavlja se pitanje šta je uzrok tome. Kao da je sve krenulo od onog kolapsa Eriksena na EURO-u, koji se nije završio smrću, na svu sreću.

Kolaps Ndicke na meču Udinese - Roma

Jučer je utakmica Udinese - Roma u Seriji A prekiunuta u 72. minuti nakon sličnog događaja.

Evan Ndicka se srušio na teren. Medicinski timovi su brzo intervenisali i igrač je prebačen u bolnicu.

Ndicka je srećom bio pri svijesti kada je prevezen u bolnicu. Roma je objavila kako se osjeća dobro, no ostat će u bolnici pod nadzorom ljekara.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
3 doze do tromboze???
4 0
user1582313666
Novinar debil,sigurno je bio prvi u redu da ga bocnu nekom zastitom pritiv covida.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi