Sudija svirao kraj 15-ak minuta prije kraja meča, sada se svi mole za fudbalera Rome

Zdravlje je najbitnije

Sudija svirao kraj 15-ak minuta prije kraja meča, sada se svi mole za fudbalera Rome

Edmir Škorić

Igrao se danas meč Udinese - Roma u 32. kolu italijanske Serije A, ali ga je sudija odlučio završiti mnogo prije kraja zbog nesretne situacije iz drugog poluvremena.

Udinese je poveo u ranoj fazi meča, tačnije u 23. minuti, kada je Pereyra postigao vodeći pogodak. Domaćin je vodio na poluvremenu, ali je Roma uspjela da izjednači u nastavku.

Daniele De Rossi je napravio dvije izmjene u 53. minuti, uveo Dybalu i Karsdorpa, a Lukaku je desetak minuta kasnije donio izjednačenje.

U 72. minuti stoper Rome Evan Ndicka se srušio na terenu nakon što je osjetio bol u grudima. Odmah mu se ukazala pomoć na terenu, te su ga potom na nosilima odnijeli u svlačionicu.

Igrači Rome bili su zabrinuti kao i svi na stadionu u Udinama, a De Rossi je sam otišao u svlačionicu da provjeri šta se dešava sa njegovim fudbalerom.

Igrač je, kako javlja DAZN, bio pri svijesti kada je napustio teren i rekao je da je osjećao bol u prsima, a tračak nade bio je ispružen palac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedugo potom je zajednički donesena odluka da se utakmica završi rezulatom 1:1, ali sada je naravno najvažnije zdravlje igrača Rome.

Evan Ndicka je 24-godišnji reprezentativac Obale Slonovače koji je u Romu došao prošlog ljeta iz nejamčkog Eintracht Frankfurta, a ove sezone je upisao 27 nastupa i ima dvije asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Safe and effective Kovid bocka
3 0
damir83
Covid vakcina
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi