Najveći kladioničar ikad izgubio je milione u sekundi - Pogledajte reakciju kada je vidio rezultat
Jim McIngvale napravio je nekoliko uloga vrijednih četiri miliona dolara i na kraju je razočaran ostao bez novca

Ostao bez četiri miliona dolara

Najveći kladioničar ikad izgubio je milione u sekundi - Pogledajte reakciju kada je vidio rezultat

M. Šljivak

Amerikanac Jim McIngvale (71) vjerovatno je najstrastveniji kladioničar na svijetu. Čovjek poznatiji kao Mattress Mack ulaže sulude cifre na razne opklade, nedavno je postao dobitnik gotovo 75 miliona dolara, ali jučer je izgubio čak četiri miliona na samo jednom paru.

Jim McIngvale ili Mattres Mack što je nadimak po kojem ga svi poznaju, stekao je svjetsku slavu raznim opkladama koje ostavlja na američke sportove.

McIngvale je prošle godine postao tema medija širom svijeta nakon što je uzeo 75 miliona dolara na trijumfu svog omiljenog tima Houston Astrosa u MLB-u, a već je dosta od tog novca izgubio na druge opklade.

Iz dana u dan stižu informacije kako je Mattress Mack pao na nekom tiketu. U petak je ostao bez četiri miliona dolara jer je vjerovao u uspjeh univerziteta Houston na NCAA košarkaškom turniru.

On je na nekoliko tiketa odigrao da će ovaj tim osvojiti NCAA naslov. Ulozi su bili milionski, ukupno četiri miliona, ali u petak je stiglo veliko razočarenje.

Oglasi

Iako je Houston bio prvorangirani tim, njih je u petak na završnom turniru zaustavio Miami koji je slavio 89:75. Jim nije gledao utakmicu već je za rezultat saznao prateći rezultat na telefonu i njegova reakcija obilazi svijet.

Očigledno je sve podnio dosta hladnokrvno. Nije to prvi put da gubi, ranije je znao ogromne cifre izgubiti kladeći se na timove iz Texasa i nije mu nimalo krivo kada se to desi.

Da mu je apsolutno svejedno što gubi govori nedavna izjava kada je izgubio tri miliona dolara na finale NCAA lige u američkom fudbalu. Kladio se na TCU protiv Georgije i doživio je debakl.

"Treba mi pet sekundi da prebolim ovo", poručio je tada 71-godišnji kockar koji se ne predaje kada su velike uplate u pitanju.

On će sasvim sigurno ponovo uložiti ogroman novac na Houston Astrose na početku nove MLB sezone, a vidjet ćemo hoće li timove iz Texasa favorizovati i u NBA sezoni.

Ovaj djedica je vlasnik lanca salona namještaja. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 350 miliona dolara, a klađenje je nešto u čemu uživa.

Oglasi