Djevojka zbog koje svjetski šampion ne bi mogao živjeti: Ni to što ima dijete s drugim mu ne smeta

Verstappenova životna pratilja

Djevojka zbog koje svjetski šampion ne bi mogao živjeti: Ni to što ima dijete s drugim mu ne smeta

E. Škorić

U najvećoj drami u povijesti Formule 1 Max Vrestappen slavio je ispred Lewisa Hamiltona i postao novi svjetski prvak.

Sezona Formule 1 za 2021. godinu završena je utrkom voženom na stazi Yas Marina u Abu Dhabiju, a svoju prvu titulu svjetskog prvaka nakon maestralne, hrabre i žestoke borbe tokom cijele sezone zasluženo je osvojio vozač Red Bull Racing Honde Max Verstappen.

"Ovo je nevjerovatno, borio sam se cijelu utrku, imao sam priliku u zadnjem krugu, ovo je ludnica. Moj tim i Honda ovo zaslužuju, uživao sam radeći s njima i volim ih. Konačno sam i ja imao malo sreće. Hvala Checu, vozio je srcem danas i nevjerovatan je timski kolega. Volim ovaj tim, želim ostati s njima do kraja života, želim ovo raditi s njima u narednih 10 ili 15 godina. Cilj nam je bio da osvojimo titulu i sada smo to uradili", izjavio je oduševljeni Verstappen.

Verstappen je titulu u vitrine Red Bull Racing Honde donio prvi put nakon 2013. godine. Učinio je to nakon sezone u kojoj je upisao deset pobjeda i ukupno 395,5 bodova.

Sretna i ponosna bila je Kelly Piquet, Brazilka koja je u vezi sa Verstappenom. Ona svog šampiona nije ispuštala iz ruku, a nije skidala osmijeh sa lica dok ga je grlila na afterpartiju poslije čuvene utrke.

Oglasi

Dok je gledala kako njen dečko postaje prvak svijeta, Kelly je bila u suzama, no kasnije se sve pretvorilo u zabavu, sreću, smijeh... Nedugo nakon trke Brazilka je podijelila fotografije sa Verstappenom.

Kelly je inače kćerka legendarnog Nelsona Piqueta, koji je osvojio tri naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 između 1981. i 1987. godine. Ona je ranije bila u vezi s ruskim vozačem Daniilom Kvyatom, s kojim je dobila kćerku u ljeto 2019. godine.

Nakon razlaza s Kvyatom, Kelly (33) počela je izlaziti s Verstappenom u oktobru prošle godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUVXEYXszPS/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQtcr5jM2ug/[/instagram]

Top Komentari

Benz
Kakav glup naslov..
0 1
E.Car
Pravite djecu, gene imaju za velikog šampiona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi