Verstappen zgrozio javnost zbog komentara upućenog djevojci, optužuju ga za seksizam

Samo se šalio

Verstappen zgrozio javnost zbog komentara upućenog djevojci, optužuju ga za seksizam

E. Škorić

Vozač Red Bulla Max Verstappen suočava se s optužbama za seksizam zbog neprimjerenog komentara koji je uputio svojoj djevojci Kelly Piquet, koja je poznata i kao kćerka bivšeg trostrukog svjetskog prvaka F1 Nelsona Piqueta.

U video razgovoru s navijačima aktualni lider u F1 prvenstvu upitan je o tome šta je njegova najbolja kupnja ili investicija u životu, a njegov odgovor izazvao je buru reakcija.

"Moja djevojka", rekao je Verstappen u šali, ali to je mnogima bilo neukusno i žele da Verstappen bude kažnjen za seksizam.

Neki su čak predložili Red Bullu da otpusti vozača koji se ove sezone bori za naslov prvaka, ali to se naravno neće dogoditi.

Verstappen je s brazilskim modelom (32) u vezu uplovio početkom godine, a zanimljivo da je Piquet ranije bila u vezi sa Danilom Kvajtom, kojeg je 2016. godine u Red Bullu zamijenio upravo Verstappen.

Kvjat je s Piquet bio u trogodišnjoj vezi iz koje par ima jednu kćer rođenu u julu 2019. godine. Samo pet mjeseci kasnije par je objavio prekid. Što se Verstappena tiče, on je prethodno imao dugu vezu sa Dilarom Sanlik, ali je na kraju ipak odlučio da mijenja izabranicu.

Top Komentari

Klicko
yebalo majku nesmijes nista zenama reci odma skoci citav svijet.
14 1
ako1986
Pa sta je lose rekao ccc nidje veze ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi