Max Verstappen igrao FIFA-u s profesionalnim gamerom

Rezultat na kraju i nije bio toliko loš

Max Verstappen igrao FIFA-u s profesionalnim gamerom

Vozač Formule 1 Max Verstappen prije Velike nagrade Britanije posjetio je londonski Red Bull Gaming Sphere studio, gdje je s jednom od najvećih svjetskih zvijezda e-sportova odmjerio snage u igricama FIFA 18 i F1 2018.

Holanđanin je prije utrke za VN Britanije, koja se nedavno vozila na stazi u Silverstoneu, posjetio londonski Red Bull Gaming Sphere, najveći javni gaming studio u Engleskoj. Njegov domaćin je bio 'Hashtag Ryan' Pessoa, profesionalni igrač FIFA-e i član tima Hashtag United.

Prvo su igrali FIFA-u 18, u kojoj je Pessoa očekivano pobijedio, a rezultat je na kraju glasio 7:3. No, Britanac je bio iznenađen Verstappenovom dobrom igrom.

"Max dobro igra FIFA-u. Napravio je jako dobar rezultat, s obzirom da sam ja profesionalac, a on povremeni igrač. Pružio je bolji otpor nego većina mojih prijatelja“, otkrio je Pessoa.

Potom su prešli na Verstappenu bliskiji teren - igricu F1 2018, u kojoj je pokazao zašto je jedna od najvećih mladih zvijezda Formule 1, sjajno odvezavši nekoliko krugova virtualnom stazom u Silverstoneu.

"Logično je da ostvarim najbrže vrijeme, u suprotnom bih trebao tražiti drugi posao! Da nisam vozač Formule 1, igrao bih ovdje po cijeli dan, pokušavajući da postanem profesionalni gamer", izjavio je vozač Aston Martin Red Bull Racinga.

Verstappenu ovaj virtualni trening nije mogao previše pomoći na stvarnoj stazi VN Britanije, gdje je par krugova prije kraja utrke morao odustati zbog problema s kočnicama, mada je držao solidnu petu poziciju, koja je na kraju pripala njegovom timskom kolegi Danielu Ricciardu. Ricciardo je trenutno četvrti, a Verstappen šesti u poretku vozača, dok je Red Bull treći u kategoriji konstruktora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti