On line je film "Making of Egzil"

Nakon premijere u Tuzli

On line je film "Making of Egzil"

Nakon velike premijere na tuzlanskom Sonom trgu, Mario Ilić i FM Jam ekipa danas su online predstavili svoj dokumentarni film iz Japana.

Petnaestominutni film prati Frenkija, Kontru, Indiga i Soula na njihovom putovanju u Tokijo i rad na aktualnom albumu Egzil. Film nastao je neplanski - snimanje je počelo u trenutku slijetanja na aerodrom, a kasnije je nastavljeno u raznim situacijama u kojima se FM Jam trojac nalazio – izjavio je Ilić.

„Premijera filma u Tuzli je nadmašila moja očekivanja! Nisam uopšte očekivao da će ovoliko ljudi ostati na filmu i presretan sam zbog toga. Bio sam skeptičan zbog cijele situacije sa kišom i pomjeranjem datuma, ali sve je prošlo super taj dan i to mi je jako drago. Raja se već nakon filma počela javljati sa pitanjima kada će film biti online tako da jedva čekam čuti kritike na “Making of Egzil” i reakcije šire publike koja nije mogla prisustvovati filmu", rekao nam je Mario Ilić.

Frenkie kaže da mu je bilo veoma čudno gledati gotov film i da se osjećao kao da to iskustvo posmatra iz druge perspektive.

"Dok smo boravili u Tokiju bili smo fokusirani na rad i nismo imali vremena da sve to upijamo kao što bismo mogli da smo išli turistički. Gledajući film sve vrijeme sam imao široki osmijeh na licu i poželio sam da sve to ponovo proživim. Mario je sastavni dio ekipe, tako da njega i kameru u studiju nismo ni primjećivali i zbog toga je cijeli materijal bez ikakvog scenarija ili glume. Projekcija u Tuzli je prošla odlično i dobili smo pozitivne komentare, sada je film dostupan svima pa bujrum", rekao je Frenkie.

„Pored toga što se ovaj film bavi nama, nadamo se da će isto tako biti inspiracija mlađim muzičarima da urade nešto slično“, dodao je na kraju Kontra.

Video možete pogledati na FM Jam Youtube kanalu na ovom linku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi