U Parizu pokušavaju naći vilu za Messija, dao je određene uslove

Gdje će živjeti?

U Parizu pokušavaju naći vilu za Messija, dao je određene uslove

Edmir Škorić

Lionel Messi je sa porodicom već nekoliko dana u Parizu, a za sada su smješteni u jednom od luksuznih pariških hotela.

Ipak, Messi će sa suprugom Antonelom i sa njihovo troje djece napustiti hotel čim pronađe pravi smještaj, a to će biti luksuzna vila. Messi i porodica traže savršeno mjesto za sebe, a u tome im pomažu agencije za nekretnine.

Naravno, Argentinac i supruga prije svega traže da to bude u mirnom dijelu grada, ali i da bude pogodno za djecu i njihove školske obaveze.

Zanimljivo da u porodici Messi razmišljaju prije svega o iznajmljivanju vile, budući da su svjesni da će nakon dvije-tri godine napustiti Pariz, tako da i pored velikog bogatstva, nisu sigurni hoće li kupiti ili ipak iznajmiti vilu.

Antonin Thomas iz pariške agencije za nekretnine kaže da Messi ima određene uslove, ali da nije lako pronaći ono što on zahtijeva.

"Njihova porodica ima određenja očekivanja", rekao je Antonin.

Oglasi

Prema francuskim novinama L'Equipe, omiljena destinacija bila bi Neuilly-sur-Seine zbog blizine nekih međunarodnih škola koje su kandidati za prijem Thiaga, Matea i Cira, te zbog jednostavnosti pristupa Parku Prinčeva i trening centru PSG-a.

Zapravo, Antonella Roccuzzo već je pregledala vilu od 813 m² s više od 300 m² vrta, teretane i zatvorenog bazena u vrijednosti od 25 miliona eura. I što je nabolje: jedna od škola udaljena je samo 200 metara od kuće.

"Ono što traže je diskrecija, smirenost i privatnost", kaže Laure de La Riviere, agentica za nekretnine.

Ponuđeno je do sada nekoliko luksuznih zdanja Messiju i porodici i to na nekoliko različitih destinacija u Parizu, a nije isključeno da bivši igrač Barcelone odluči da se preseli malo izvan Pariza u potrazi za potpunim mirom i tišinom.

Kako god, radi se uveliko na pronalasku kuće ili vile u kojoj će Messi provoditi dane u Parizu sa porodicom, a bilo da se radi o iznajmljivanju ili kupovini - cijene su paprene. No za nekoga ko ima ugovor od 40-ak miliona eura po sezoni to i nije tako strašno.

Top Komentari

Matic
Smjestite ga u geto medju Alzirce i Somalce. Oni plaho vole cifute kao on. Bice mu ko normalnom insanu u vrabcicima.
3 8
BogatiDijasporac
Ogadio mi se vise. Bio sam i ostao navijac Barcelone, to sam jos vise shvatio nakon odlaska Messija.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti