Jordan za stolom izvadio dvije kockice iz džepa i tražio od voditeljice da se klade u njenu nevinost

Nevjerovatan je

Jordan za stolom izvadio dvije kockice iz džepa i tražio od voditeljice da se klade u njenu nevinost

M. Šljivak

Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan pravi je ovisnik o kocki, a koliko je lud za različitim opkladama govori situacija iz 1995. godine kada je 23-godišnjoj Lisi Kennedy ponudio da bacaju kockice, a ulog bi bila njena nevinost.

Michael Jordan je pravi ovisnik o kocki. Pronalazio se najbolji ikad u raznim vrstama kocke, no ono što je 1995. godine ponudio tada 23-godišnjoj voditeljici MTV-a Lisi Kennedy vječno će se pamtiti.

Lisa je bila na ručku s Michaelom i Russellom Simmonsom i očigledno se veoma dopala njegovom letećem visočanstvu. Odlučio je da je pokuša dobiti na kocki i tokom večere je izvadio dvije kockice i ponudio je Lisi opkladu.

Bacali bi kockice i veći zbir bi pobijedio. Tražio je da Lisa uloži sebe, odnosno da joj Michael oduzme nevinost. S druge strane nije poznato šta je Jordan ponudio kao svoj dio opklade.

"Najveći ulog ikad se vjerovatno desio 1995. godine. MJ je pokušao da se opkladi s 23-godišnjom voditeljicom Lisom Kennedy", otkriva Frank Michael Smith i nastavlja priču:

Oglasi

"Bila je na večeri s Michaelom i Russellom Simmonsom. Bilo je jasno vidljivo da je MJ zainteresovan za nju i za stolom je izvadio dvije kockice. Predložio je da ih bacaju i da ona spava s njim ako Jordan pobijedi."

"Kennedy je odbila ponudu iz dva razloga. Prvo - Jordan je bio oženjen, a kao drugi razlog je smatrala da bi bilo previše bolno za nju. Predložila je da igraju u karte za meč Knicksa i ona tvrdi da je pobijedila".

Oglasi

Jordan nikada javno nije priznao da je tražio ovakvu opkladu. Ipak, sudeći prema njegovim ulozima u prošlosti nije nikakvo iznenađenje da je ovako nešto odlučio ponuditi Lisi Kennedy.

Ona je međutim ponudu odbila. Tu je Jordan shvatio da u životu ne može dobiti baš sve, iako je i tada bio jedan od najbogatijih sportista svijeta.

Jordan je zbog kocke navodno 1993. godine navodno bio primoran od NBA lige da okonča karijeru. Priča se da je bio pod suspenzijom, no nikada to nije bilo potvrđeno.

Vratio se MJ nakon nešto više od godinu dana i odveo je potom Chicago Bullse do još tri titule prvaka, a jedan je od rijetkih sportista koji je tokom karijere zaradio milijardu dolara.

Oglasi