Mike Tyson prodaje bombone od marihuane, a kada su vidjeli u kakvom su obliku nastao je haos

Sjajan marketinški potez

Mike Tyson prodaje bombone od marihuane, a kada su vidjeli u kakvom su obliku nastao je haos

E. Čaušević

Jedan od najboljih boksera svih vremena Mike Tyson već nekoliko godina se bavi uzgojem i prodajom.

Tyson ima svoju kompaniju u Kaliforniji gdje je potrošnja marihuane legalna, a svakodnevno zarađuje ogroman novac od iste. Pokazao je da itekako zna kako da uloži svoj novac kada je biznis u pitanju iako su mnogi predviđali da ova kompanija i neće biti nešto uspješna.

Legendarni bokser ovu priču počeo je 2018. godine kada je otvorio ranč "Tyson Ranch" i n a 16 hektara zemlje uzgaja medicinsku marihuanu.

Prema pisanju američkih medija Tyson mjesečno zaradi više od pola miliona dolara od ove kompanije i jasno je da je napravio pun pogodak ovim potezom.

Tysonova kompanija često na tržište izlazi s novom ponudom, a sada su odlučili da naprave jestive bombone od marihuane, te je Tyson napravio odličan marketinški potez kako da privuče pažnju.

Naime, ove bombone su u obliku uha kojem fali jedan dio, a glavna "inspiracija" bio mu je ljuti protivnik Evander Holyfield kojem je Tyson u jednoj od borbi odgrizao gornji dio desnog uha.

Sada je odlučio to da iskoristi i unovči, te napravi bombone od marihuane koje su u obliku uha njegovog velikog protivnika iz ringa. Bombone su već u prodaji i privukle su nevjerovatnu pažnju javnosti što je i bio cilj.

Da stvar bude još zanimljivija ove bombone nose ime "Mikeovi zalogaji".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi