Neobična ponuda za Mikea Tysona iz Afrike
Foto - Instagram

Ponudili mu ulogu ambasadora kanabisa

Neobična ponuda za Mikea Tysona iz Afrike

M. Šljivak

Legendarni bokser Mike Tyson (55) već dugo je u poslu s kanabisom.

Tyson je odlučio da uloži novac u proizvodnju kanabisa. Vlasnik je plantaže u Kaliforniji i posao mu ide veoma dobro.

S obzirom na to da je već duboko u biznisu, afrička država Malavi odlučila je Tysonu ponuditi ulogu ambasadora za kanabis.

U ovoj zemlji kanabis je postao legalan 2020. godine. Farmeri su dobili mogućnost da ga uzgajaju u medicinske i industrijske svrhe, a Tysonu su odlučili ponuditi ulogu ambasadora kanabisa.

Ministar poljoprivrede Lobin Lowe je u novembru ove godine poslao Tysonu pismo u kojem ga moli da prihvati ulogu u ambasadora. Navodno, ova zemlja je u samom vrhu po kvaliteti 'trave' koju proizvode.

Oni smatraju da bi Tysonova uloga imala značajan uticaj na poljoprivredu ove zemlje i da bi mogao dovesti brojne investitore.

Ipak, nakon ovog pisma pobunili su se čelni ljudi države koji smatraju da ambasador ne smije biti osoba koja je osuđena za silovanje.

Tyson je za silovanje osuđen 1992. godine i proveo je dvije godine u zatvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi