Mini Cooper je historija: Sramežljivi Kante sada voza pravu "zvijer"

Odlučio se na promjenu

Mini Cooper je historija: Sramežljivi Kante sada voza pravu "zvijer"

Esmer Oštraković

Video na kojem igrači Chelseaja dolaze na treninge i utakmice postao je viralan, a sve zbog automobila koje voze.

Svi igrači voze jako bijesna auta, te recimo bekovi Chelseaja, Ben Chilwell i Reece James voze Lamborghini Urus i Mercedese G klase. Također i Mason Mount vozi Mercedes.

Kai Havertz i Wesley Fofana su također snimljeni dok voze Lamborghini Urus, ali glavna priča je naravno simpatični N'golo Kante.

Naime, sve do sada je Kante vozio Mini Coopera koji je vrijedio oko 20 hiljada eura, ali je konačno došlo vrijeme za promjenu.

Tako je nakon mnogo godina u kojima je vozio Mini Coopera sad Kante viđen u svom novom autu, a radi se o pravoj "zvijeri".

Kante tako sada vodi Mercedes GLE koji vrijedi oko 85 hiljada eura, te je jasno da je napravio sjajan potez sa kupovinom ovog auta.

Dugo je kante bio ismijavan zbog toga što nije imao "zvije" u garaži, ali se sada i to promijenilo, te vozi jako dobar automobil.

Nikada Kante nije trošio mnogo novca kao što su to radili njegovi saigrači, a o tome su mnogo puta pričane priče.

"Kante je poseban. On i njegov Mini Cooper. Ljudi mu se smiju, ali iza njega postoji priča. Za njega je bio san doći u Premier ligu, a Mini je bio prvi auto koji je kupio kada je stigao u Englesku. Dakle za njega to nije samo automobil", rekao je prošle godine Rudiger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi