Zapanjujuća reakcija Kantea kada je ugledao tortu: On je u duši dobro dijete koje se svemu veseli

Odlikuju ga skromnost i dobrota

Zapanjujuća reakcija Kantea kada je ugledao tortu: On je u duši dobro dijete koje se svemu veseli

E. Škorić

Kako bi proslavili njegov 31. rođendan, cijela francuska reprezentacija iznenadila je N'Gola Kantea posebnom tortom.

Usred priprema za prijateljski meč protiv Južne Afrike u utorak, u utakmici u kojoj su Francuzi dobili s 5:0, priređeno je iznenađenje veznjaku Chelseaja od strane saigrača.

Kante je poput djeteta sramežljivo i nasmijano gledao tortu koju mu donose i svijet je ponovo iznenađen skromnošću ovog omalenog veznjaka koji se pretvorio u jednog od najzahvalnijih nogometaša današnjice.

Kao što možete vidjeti na snimci, zvijezde poput Paula Pogbe, Kyliana Mbappea i Presnela Kimpembea pjevaju 'Happy Birthday' Kanteu , koji je na kraju ipak ustao i održai kraći govor.

"Nadam se da ćemo večeras moći slaviti dobrom utakmicom i novom pobjedom", skromno im je poručio Kante.

Tako je i bilo, pošto je Francuska razbila rivala s petardom u mreži, uz dva gola Mbappea, a po jedan su dali Giroud, Ben Yedder i Guendouzi.

Sam selektor Didier Deschamps je veliki obožavatelj Kantea. Prošle godine je rekao da je veznjak Chelseaja prvo ime na listi reprezentacije Francuske.

"On je veznjak koji radi u sjeni. Ne pridaje mu se medijska pozornost jer nije 'odlučan'. S vremena na vrijeme se takvo štop dogodi. On je prije svega igrač kojeg saigrači biraju u svoj tim na treninzima. Prvo je ime koje trener napiše na papir kada sprema prvih 11", kazao je Deschamps.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi