Mama Luke Dončića objavila novu fotografiju, pljušte komplimenti na račun njenog izgleda

Mirjam je opet sve očarala

Mama Luke Dončića objavila novu fotografiju, pljušte komplimenti na račun njenog izgleda

Edmir Škorić

Mirjam Poterbin, majka košarkaške zvijezde Luke Dončića, plijeni pažnju gdje god se pojavi.

Mirjam, koja važi za jednu od najljepših poznatih Slovenki, iako već u pedesetim godinama, izgleda dosta mladoliko i mnogi joj zavide na njenom izgledu.

Na najnovijoj fotografiji koju je objavila na Instagramu Mirjam je pozorana pored žutog Rolls Roycea, no "zvijer" je svejedno pala u drugi plan, pošto su se svi komentari odnosili isključivo na dobar izgled Dončićeve mame.

"Predivna si", "Izgledaš fenomenalno", "Baš si top" i "Da barem moja mama bude tako lijepa i seksi", samo su neki od komentara ispod fotografije.

U međuvremenu je majka košarkaša Dallas Mavericska govorila o razvodu sa njenim bivšim suprugom Sašom.

"Da, definitivno je razvod bio najteži period za mene, najviše zbog Luke. Mi smo mame i najviše boli kad dijete pati. I bilo je to jako teško iskustvo, ali mislim da smo se jako dobro slagali", kazala je Mirjam, dodavši:

Oglasi

"Istina, tada sam tražila pomoć, uglavnom da bi me savjetovali kako najlakše da dijete prebrodi taj period, a danas sam jako zahvalna za sve te sate koje sam provela, jer sam stvarno znala objasniti djetetu te stvari. Ako znate objasniti djetetu, ono vas doživljava na potpuno drugačiji način".

Mirjam je svakako jedna od najzaslužnijih osoba za veliki razvoj košarkaške karijere Slovenca. Luku je kao dječaka vodila u Madrid gdje je potpisao ugovor s Realom, a i danas ga često posjeduje u Sjedinjenim Državama i naravno njih dvoje imaju jedan poseban odnos.

Sam Dončić nerijetko hvali svoju mamu i za nju govori da je posebna žena bez koje ne bi ništa bilo moguće i da je daleko najveća njegova podrška uz djevojku Anamariju Goltes, pa i pomalo zaboravljenog oca Sašu, također bivšeg košarkaša.