Mirza Teletović podržao inicijativu "za život s manje boli"

Proslavljeni bh. košarkaš

Mirza Teletović podržao inicijativu "za život s manje boli"

A. Beganović

Grupa građana Bosne i Hercegovine uz pomoć Udruženja koja se bave problematikom oboljelih od dijabetesa pokrenula je inicijativu "za život s manje boli".

Cilj inicijative je osigurati oboljelim od dijabetesa tip 1 i rijetkih oblika dijabetesa kontinuirane mjerače glukoze kao što su to već uradile zemlje iz našeg susjedstva Hrvatska i Crna Gora, te zemlje Evropske unije.

Podršku ovoj inicijativi dao je i proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš, danas predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović.

"Građani BiH, uz podršku Udruženja, pokrenuli su inicijativu "život s manje boli". Potpisom peticije, pomozimo im da djeca oboljela od dijabetesa ostvare prava kao i djeca u susjedstvu", napisao je na svom zvaničnom facebook profilu Mirza Teletović koji je i u prošlosti često uzimao učešće u sličnim akcijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi