Modrić prihvatio kaznu zatvora od osam mjeseci

Izbjegao zatvor, ali se mora dobro paziti

Modrić prihvatio kaznu zatvora od osam mjeseci

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Luka Modrić prethodnih mjeseci bio je meta istrage španske policije zbog utaje poreza, a nakon što je dokazano da nije sve radio po zakonu odlučio se brzo nagoditi.

Španski mediji prenijeli su danas da je fudbaler Real Madrida odlučio prihvatiti kaznu od osam mjeseci zatvora, ali istu će uslovno odraditi bez odlaska iza rešataka. U ovoj istrazi Modrić je priznao utaju poreza od oko 900.000 eura, ali ga je cijeli postupak koštao čak 1,4 miliona eura.

Modrić je prvo platio 40 posto iznosa koji je utajio nakon što je priznao krivicu, a zatim je platio za svaki dan zatvora koji vrijedi 250 eura. Što je sve oko 408.000 eura, ali je već ranije platio milion eura kada je ovaj proces tek počeo.

Međutim, ovo nije kraj problema za Modrića jer se protiv njega vodi i drugi slučaj za utaju poreza u Španiji. Sud je poručio da će više informacija oko ovog slučaja biti poznato kasnije. Modriću zaista ne ide na ovom polju jer je pored optužbi za utaju poreza u Španiji još optužen i u Hrvatskoj da je davao lažno svjedočenje za Zdravka Mamića.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Vrati pare lopove.
10 2
Edy
Vragolan mali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi