Salah je ponovo okitio jelku, a njegova supruga će se zbog jednog detalja naći na žestokom udaru

Egipćanin čestitao Božić

Salah je ponovo okitio jelku, a njegova supruga će se zbog jednog detalja naći na žestokom udaru

A. Čaušević

Vrijeme je Božića i najveće sportske zvijezde koriste priliku da čestitaju jedan od najljepših kršćanskih praznika. Među njima je i Mohamed Salah koji je inače islamske vjeroispovijesti.

Salahu koji golove proslavlja padanjem na sedždu i tako zahvaljuje Allahu je postala tradicija da okoti jelku i čestita Božić.

Sjajni fudbaler Liverpoola je to uradio i prethodnih sezona, a isto je ponovio i ove, s tim da ovaj put na jelki dominiraju plavi ukrasi.

Egipćanin se ranije suočavao sa žestokim kritikama zbog odluke da javno čestita Božić, a nema sumnje da će tako biti i ovaj put.

Mnogi su mišljenja da Salah kao privrženi musliman ne treba javno čestititi ovaj kršćanski praznik, dok svakako ima i onih koji potpuno podržavaju ovavak potez jednog od najboljih igrača današnjice.

Oglasi

Na ovogodišnjim zajedničkim fotografijama posebnu pažnju je privukao i detalj Salahove supruge Magi Sadeq koja je inače nosi nikab.

Prema islamskim propisima sve žene koje odluče da se nose nikab dužne su pokriju sve dijelove tijela osim lica i šaka.

To je Maqi promaklo na ovogodišnjim fotografijama pošto joj se vidi vrat, dok improvizana marama nije u potpunosti pokrila crnu kosu.

Ranijih godina porodica Salah se zbog načina čestitke Božića susrela sa lavinom komentara koji zasigurno neće izostati i ovaj put.

Mohamed i Magi su zajedno cijelog života 

Inače, Mohamed i Maqi su u vezi od djetinjstva. Bili su školski prijatelji, a vjenčali su se 2013. godine i u međuvremenu dobili dvije kćerkice, Makku i Kayyan.

Sramželjiva supruga zvijezde Redsa je po zanimanju biotehnolog, bježi od svjetla reflektora i nastoji da se u javnosti pojavljuje što je moguće manje. 

Top Komentari

1921_1987
Jeste li vi sportski portal ili žuta štampa?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi