Salah donirao novac za obnovu crkve u kojoj je izbio veliki požar

Veliki čovjek

Salah donirao novac za obnovu crkve u kojoj je izbio veliki požar

Edmir Škorić

Napadač Liverpoola Mohammed Salah donirao je 156.634 dolara za pomoć obnovi crkve u Gizi u Egiptu, gdje je požar ubio 41 osobu, a 14 ih je povrijeđeno prema izvorima iz ministarstva zdravstva u nedjelju.

Prema egipatskom ministarstvu unutarnjih poslova, požar je izbio oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu zbog električnog kvara na klimatizacijskoj jedinici na drugom spratu crkve. Mala crkva nalazi se u gusto naseljenoj četvrti Imbaba.

Većina smrtnih slučajeva i povreda uzrokovana je dimom unutar crkvenih učionica nakon nestanka električne energije, objavilo je ministarstvo u objavi na Facebooku.

"U stalnom smo kontaktu s lokalnim vlastima i Ministarstvom zdravstva", rekao je poglavar Koptske crkve, papa Tawadros II.

Salahovu donaciju potvrdio je istaknuti egipatski sportski novinar, Ibrahim Abdel Gawad, koji se pridružio mnogima u zahvali Salahu u objavi na Facebooku.

Ovo nije prvi put da bivši napadač Chelseaja i Fiorentine pokazuje koliko veliko srce ima.

Britanski list The Sunday Times uvrstio ga je na osmo mjesto najdobrotvornijih osoba u Britaniji.
Salah je 2019. donirao čak tri miliona dolara egipatskom Nacionalnom institutu za rak nakon što je u terorističkom napadu ubijeno 20 i povrijeđeno više desetaka ljudi.

Najbolji nogometaš Egipta pomaže na sve načine siromašnim ljudima u toj zemlji i na sve načine pokazuje da osim što je jedan od najboljih igrača na svijetu, ima veliko srce i zato je omiljen širom svijeta.

Salah je novu sezonu Premier lige otvorio golom u remiju protiv Fulhama, ali se nije uspio upisati u strijelce u drugom kolu, kada je njegov tim ponovo ostao bez pobjede, odigravši samo 1:1 sa Crystal Palaceom na Anfieldu.

Top Komentari

King_Kenny
...bolje mu je da pocne igrati malo fudbal,ne vidi se na terenu...mozda je bilo bolje prodati njega Bayernu nego Manea...ocajno igra...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi