Legendarni fudbaler iz Gaze snimao video i znao kakva ga sudbina čeka: "Ovo je moj kraj"

Ubijen tokom bombardovanja izraelske vojske

Legendarni fudbaler iz Gaze snimao video i znao kakva ga sudbina čeka: "Ovo je moj kraj"

E. Čaušević

Mohammed Barakat bio je jedan od najboljih igrača koje je Palestina imala, ali nažalost ubijen je prije nekoliko dana u bombardovanju izraelske vojske. Sada se pojavio i njegov posljednji video koji je nastao nekoliko minuta prije njegove smrti.

Barakat je bio jedan od najboljih strijelaca u Palestini i igrao je za lokalni klub Ahly Gaza, ali i reprezentaciju svoje zemlje gdje je imao poprilično dobar učinak.

Ovaj 39-godišnjak je postigao 114 golova u prvenstvu i ostat će upamćen kao jedan od najboljih strijelaca svih vremena u Palestini.

No, nažalost iz Gaze su prvog dana ramazana došle tužne vijesti i potvrđeno je da je Barakat ubijen tokom bombardovanja izraelske vojske.

Barakat je u tom trenutku bio u svojoj kući u Khan Younisu, te nažalost bomba je pogodila njegov dom u ponedjeljak ujutro netom nakon prvog sehura u ovom ramazanu.

Oglasi

Sada se na društvenim mrežama pojavio i posljednji video nekadašnjeg reprezentativca Palestine, te je on znao šta slijedi i snimio je poruku tokom bombardovanja u kojem je nažalost stradao.

"Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu. Dobro večer svima, mojoj porodici, prijateljima i domovini. Ovo su možda moje posljednje riječi i zadnji put da nas vidite. U teškoj smo situaciji, ali sve je ovo Božija volja", govorio je Barakat vidno uznemiren dok je slušao kako bombe padaju blizu njegove kuće.

Na licu nekadašnjeg fudbalera vidjelo se da je bio svjestan da je samo pitanje trenutka kada će neke od bombi pogoditi njegovu kuću, a nažalost to se desilo svega nekoliko minuta nakon što je snimio ovaj video.

Barakat je bio potresen na kraju videa kada je pričao o svojim roditeljima i djeci, a video koji je prekinut nakon toga završio je riječima: "Ovo je moj kraj" i nažalost bio je u pravu.

Najveći dio karijere ovaj 39-godišnjak proveo je u Khan Younisu gdje je bio legenda, te je dugo godina nosio i kapitensku traku. Posljednji gol u karijeri dao je 18. avgusta prošle godine u drugom kolu prvenstva.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Allah ti se smilovao i dzennet podario a tvojima ubicama kosmar i nocne more svaki dan i noc ostatka njihovog zivota
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi