Navijači Fiorentine visoko podigli zastave Palestine, pa vrijeđali igrače Maccabija i Izrael

Gosti su imali odgovor kada su izlazili sa terena

Navijači Fiorentine visoko podigli zastave Palestine, pa vrijeđali igrače Maccabija i Izrael

E. Oštraković

Fudbaleri Fiorentine nakon remija na domaćem terenu protiv Maccabi Haife izborili su prolaz u četvrtfinale Evropske lige.

Nakon prve utakmice tim iz Italije je imao prednost od 4:3, a remi od 1:1 sa kojim je završena ova utakmica im je odgovarao, te su prošli u narednu fazu takmičenja.

Nije na ovoj utakmici viđeno mnogo prilika. U prvoj poluvremenu gosti su uspjeli postići gol u 41. minuti i činilo se da su došli do prednosti.

Ipak, glavni sudija je poništio gol nakon asistencije svog asistenta i to zbog nedozvoljene pozicije.

Do vodstva prva dolazi Fiorentina i to u 59. minuti. Barak je iskoristio centaršut svog saigrala i matirao je gostujućeg golmana.

Novu dobru priliku domaći su imali u 70. minuti utakmice kada je Riccardo Sotti upropastio sjajnu šansu za svoj tim.

Oglasi

Gosti su do poravnanja stigli iz svoje jedine prave prilike koja je došla tek u 88. minuti. Khalaili je matirao domaćeg golmana.

Do kraja utakmice, u sudijskoj nadoknadi Belotti je imao priliku da donese pobjedu Fiorentini, ali je lopta otišla malo preko gola nakon njegovog pokušaja.

Potez navijača Fiorentine na ovoj utakmici oduševio je cijeli svijet. Naime oni su unijeli zastave Palestine, te su pružili podršku ovoj zemlji.

Oglasi

Osim toga skoro tokom cijelog susreta slali su jasnu poruku Izraelu.

"Izraele od**bi", skandirali su navijači domaćeg tima.

[related]https://twitter.com/NimaTavRood/status/1768425465818046962[/related]

Kako navodi Matteo Dovellini uprkos rigoroznim pregledima navijači su uspjeli unijeti zastave Fiorentine, zviždali su igračima Maccabija dok su izlazili sa terena.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ipak, imali su i igrači Maccabija odgovor navijačima, te su im navodno pokazivali neke uvrijedljive gestikulacije sa terena.

Gosti nisu na miran način napustili teren nakon utakmice odigrane u Italiji.

Sve u svemu, ekipa Fiorentine je izborila prolaz dalje, te će nastaviti borbu za trofej u ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi