Jose Mourinho otkrio da je odbio ono što niko drugi ne bi: "Ponuda je bila tu, na stolu..."

Portugalac priznao sve u razgovoru sa Ferdinandom

Jose Mourinho otkrio da je odbio ono što niko drugi ne bi: "Ponuda je bila tu, na stolu..."

Esmer Oštraković

Nakon što je dobio otkaz na klupi Rome Jose Mourinho još uvijek odmara i nije prihvatio niti jednu ponudu koju je dobio.

On je u razgovoru sa Riom Ferdinandom otkrio da je u proteklim godinama odbio neke zaista sjajne ponude, a između ostalog imao je i ponudu da postane selektor Engleske.

Mourinho je u proteklim godinama radio fenomenalan posao kao menadžer i sa pravom važi za jednog od najboljih na svijetu.

U svojoj karijeru radio je između ostaloga u Chelseaju, Interu, Real Madridu, Manchester Unitedu, a sa takvim poslovima se može pohvaliti malo koji trener.

Više puta je Mourinho bio povezivan sa poslom selektora, ali nikada se nije htio prihvatiti toga.

Oglasi

U toku razgovora sa Ferdinandom Mourinho je otkrio da je mogao biti selektor Engleske samo da je htio.

"Odbio sam neke sjajne ponude za posao. Jedna je ona koju je bilo jako, jako teško odbiti, a to je ponuda Portugala.

Mogao sam biti njihov selektor, ali mogao sam biti i tvoj selektor", rekao je Ferdinandu Mourinho, te je nastavio:

"Da, ponuda je bila tu, na stolu", rekao je Mourinho.

Navodno bi Mourinho mogao preuzeti Bayern?

Novinar njemačkog lista Bild Christan Falk servirao je pravu bombu. On navodi kako Jose Mourinho ima namjeru od ljeta preuzeti vođenje minhenskog Bayerna.

Thomas Tuchel će, ako Bayern ne osvoji titulu, gotovo sigurno postati bivši u Minhenu. Mourinho to spremno čeka i već je stupio u kontakte kako bi preuzeo klub.

"Jose Mourinho je odlučan preuzeti Bayern. Čuo sam da uči njemački. Flertovao je s poslom u Minhenu u prošlosti. Spremno čeka", tvrdi Christian Falk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi