Čech otkrio Mourinhovu genijalnu taktiku: "Uvijek je bio korak ispred"

Nisu ga uzalud zvali Posebni

Čech otkrio Mourinhovu genijalnu taktiku: "Uvijek je bio korak ispred"

E. Škorić

Bivši golman i ikona Chelseaja Petr Čech otkrio je interesantnu taktiku bivšeg trenera londonskih Plavaca Josea Mourinha.

Jose Mourinho smatra se jednim od najboljih trenera u historiji fudbala, ali svakako je najkarizmatičniji od svih. Nije uzaldu Portugalac dobio nadimak The Special One, odnosno Posebni.

Mourinho je s Chelseajem slavio naslove prvaka Premier lige 2004. i 2005. godine, zatim i 2015. godine. Mourinho je bio poznat po svojim umnim igricama s rivalima, te je novinarima plasirao narative kako bi ih natjerao da se usredotoče na pitanja koja on želi.

"Ljudi imaju takvu percepciju Josea očito s TV-a i zbog njegovih konferencija za novinare. Nadam se da mu ne smeta što kažem, ponekad bi došao na naš sastanak i rekao: 'Društvo, ovo je ono što želim. To je ono što ja stvarno mislim. To je ono što mi stvarno radimo, ali ja ću otići na konferenciju za novinare i reći nešto drugo, tako da nemojte biti iznenađeni. To je samo nešto što želim da čuju. Želim da imaju takav osjećaj prema nama'", ispričao je Čech.

“Tako da je ponekad ono što je radio bilo planirano kako bi smanjio pritisak s ekipe, kako bi igrao igrice s protivnikom. U tome je uvijek bio korak ispred".

Oglasi

Čecha (41) su pitali o Mourinhovom potencijalnom povratku u Chelsea za njegov treći mandat kao menadžer. "Nikad ne se zna", odgovorio je legendarni Čeh.

Neki navijači Chelseaja također žele da se sam Čech vrati po treći put, nakon što je prethodno bio tehnički savjetnik između 2019. i 2022., a otišao je kada je Todd Boehly preuzeo dužnost i zasjeo na čelo kluba.

Mourinho je, podsjetimo, trenutno bez kluba nakon što je dobio otkaz u Romi. Spominjalo se da bi mogao ponovo u Englesku i to u Manchester United gdje ima "nedovršenog posla", ali izvjesniji je Joseov odlazak u Saudijsku Arabiju.

Portugalski trener i ranije je govorio da će raditi u Saudijskoj Arabiji, a nekoliko dana nakon što je dobio otkaz u Romi, pojavila se informacija da ondje i odlazi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, dao je uslov klubu. Potpisat će samo ako se klub obveže na dovođenje igrača koji u Evropi imaju status zvijezde.

Josea će se mnogi sjećati i zbog trofeja Lige prvaka sa Portom i Interom, klubovima koji tih sezona nisu bili tako moćni, ali su ipak bili na krovu Evrope.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi