Mourinha je izdala svlačionica Rome - O osveti Posebnog i danas pričaju u Italiji!
FOTO: EPA

U svom stilu je to uradio

Mourinha je izdala svlačionica Rome - O osveti Posebnog i danas pričaju u Italiji!

E. Oštraković

Nedavno je Jose Mourinho dobio otkaz u Romi, a sve to mu je palo jako teško. Najbolje se to vidjelo u trenucima kada je napuštao trening kamp kluba kojeg je trenirao.

Nakon nekog vremena počeli su da se pojavljuju detalji zbog kojih je Mourinho navodno dobio otkaz u timu iz Italije. Kako prenose mediji iz ove zemlje Portugalca je izdala svlačionica.

Osjećao je Mourinho da su ga njegovi igrači izdali i da je sve to razlog zbog kojeg je na kraju dobio otkaz, ali je odlučio da se "osveti" na posebna način o kojem se još uvijek priča u Italiji.

Otkaz je Portugalac dobio prošlog mjeseca nakon poraza od Milana. Ta utakmica je završena sa 3:1 i to je bio zadnji susret u kojem je Mourinho sjedio na klupi Rome.

Imao je Mourinho neke sjajne rezultate sa romom, a tu se naravno ističe osvjanje Konferencijske lige 2022. godine. Ipak, nije sve nakon toga išlo tako glatko.

Oglasi

Nakon što je dobio otkaz umjesto njega je za novog trenera postavljen legendarni De Rossi, a sve to su veoma dobro prihvatili fudableri Rome. Upravo zbog toga Mourinho smatra da su ga njegovi igrači izdali.

Italijani prenose da je Mourinho ve na vrijeme shvatio i da je imao poseban način "osvete", te da se o svemu još uvijek govori o Italiji. Naime, Posebni je u ormariću kapitena Rome Pellegrinija ostavio prsten koji mu je tim poklonio nakon osvajanja trofeja u Konferencijskoj ligi.

Mourinho sinoć snimljen u društvu moćnog biznismena

Britanci prenose, kako se iz izvora bliskih Mourinhu saznalo da Portugalac smatra kako ima nedovršenog posla na Old Trafordu nakon odlaska u decembru 2018. godine.

Mourinho je Manchester United preuzeo 2016. godine nakon odlaska Louisa van Gaala i osvojio je u prvoj sezoni Evropsku ligu i Carabao kup, a naredne je bio drugi iza Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Rome je vodio Tottenham na 86 utakmica, a u Engleskoj je u dva mandata bio trener Chelseaja. Vodio je sa dosta uspjeha Real Madrid, Inter i Porto. Sa posljednja dva čak osvajao Ligu prvaka.

Sinoć je Mourinho viđen na Da Luzu gdje gleda meč Benfice i Gil Vicentea u 20. kolu portugalske lige, a naravno mediji su ga odmah povezali sa svojim prvim klubom. U loži portugalski trener nalazi se u društvu biznismena Valdira Cardosa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nikad Roma vise nece pobjediti cup ili bilo sta!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi