Mourinho ima zvijeri u garaži, ali prvi automobil se nikada ne može zaboraviti

Portugalac za 18. rođendan dobio poklon od oca

Mourinho ima zvijeri u garaži, ali prvi automobil se nikada ne može zaboraviti

Endin Čaušević

Trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho, u svojoj garaži ima nekoliko automobila koje vrijede pravo bogatstvo, a najčešće vozi Bentleyja ili Jaguara.

Mourinho je čak dobio poklon od Romana Abramoviča koji je portugalskom stručnjaku kupio Ferrari Scaglietti 612 samo pet mjeseci nakon što mu je dao otkaz u Chesleaju, a na automobil je potrošio čak 250.000 funti.

Ipak, i pored svih ovih luksuznih automobila koje posjeduje za Mourinha će samo jedan imati mjesto u srcu. Naime, Portugalac je svoj prvi automobil dobio 1981. godine koji mu je kupio otac kada je tek položio vozački ispit, a to je bio Renault 5.

"Sjećam se kada mi je otac kupio Renault 5. Imao sam 18 godina i tek sam dobio vozačku dozvolu. Bio je sive boje i vjerovatno najdraži automobil koji sam imao. Današnji automobili su svemirski brodovi za one prijašnje, ali oni su nekako imali dušu", poručio je Mourinho.

Image result for renault 5 silver

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti