Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana

Samir Šadić: Hvala Mozzartu, njihove boje će da se viore na planinama širom svijeta

Planinari „Muleža“ uz Mozzart do vrha Balkana

O. Lekić

Za planinare Sportsko-planinarskog društva „Mulež“ iz Sanskog Mosta nema neosvojivih vrhova. Do sada su se popeli na veliki broj planina širom BiH, Evrope i svijeta. Njihov entuzijazam podržala je i kompanija Mozzart donacijom sportske opreme. U novim majicama odmah su se zaputili u Bugarsku gdje su, uz podršku Mozzarta, osvojili Musalu- najviši vrh Balkana. 

-Mi se ovom prilikom zahvaljujemo kompaniji Mozzart što su nam donirali majice za planinarenje. Baš su nam dobro došle jer su „dry skin“ i veoma kvalitetne, a sada ćemo svi izgledati kao jedan tim i biti prepoznatljivi po svojim bojama. Drago nam je da smo ostvarili saradnju i veoma smo srećni što su nam pomogli -kaže Samir Šadić, predsjednik Sportsko-planinarskog društva „Mulež“, Sanski Most.

Ovo društvo postoji 12 godina, a trenutno okuplja 80 članova. Među njima su sve generacije strastvenih ljubitelja planinarenja- od pionira do veterana, a ovaj sport podjednako vole i žene i muškarci.

Tokom epidemije virusa korona, kažu, primjetili se da se sve veći broj ljudi okreće prirodi i pohođenju planina, pa se tokom zadnje dvije godine povećao i broj onih koji su im se pridružili. To ih veoma raduje, a cilj im je da što više rade sa mlađim naraštajima kako bi popularizovali ovaj sport u Sanskom Mostu, ali i širom BiH.

Do sada su osvojili brojne domaće i svjetske vrhove, a među najvišima su Elbrus, Monblan, Grosglokner. Odlaske na svoje pohode uglavnom finansiraju samostalno, a za putovanja na dalje destinacije, za koje im treba više novca, ponekad im podršku pruža lokalna zajednica. Zbog toga im pomoć donatora mnogo znači.

-Drago nam je što smo podržali planinare „Muleža“ jer se bave zahtjevnim sportom i promovišu zdrav život. Posebno smo srećni što su, u opremi koju smo im donirali, osvojili najviši vrh Balkana, a želimo im da osvoje još mnoge planine u BIH, regionu i svijetu- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

A baš to im je u planu. Planinari „Muleža“ uskoro će u pohod na Maglić, Triglav, Prokletije i Maja Jezerce. Poručuju da će se na tim, ali i brojnim svjetskim vrhovima od sada vioriti boje Mozzarta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi