Nadal se počastio: Ljepotica od tri miliona dolara ostavlja bez daha

Španski teniser kupio novu jahtu

Nadal se počastio: Ljepotica od tri miliona dolara ostavlja bez daha

Protekli period je očigledno bio vrlo plodan s finansijske strane za španskog tenisera Rafaela Nadala pa je odlučio da se fino počasti.

Kako prenose inostrani mediji, Nadal je kupio novu jahtu koja ga je stajala čak tri miliona američkih dolara.

Riječ je o 24,3 metara dugačkoj jahti poljskog porijekla koja će biti premijerno predstavljena u septembru tokom Cannes Yachting Festivala uz još nekoliko drugih modela poljskog porijekla.

Inače, Nadal je sklopio ugovor oko kupovine ove jahte, a ona će mu biti isporučena tek 2020. godine.

Riječ je o modelu koji će imati sedam kabina i moći će da primi 12 ljudi.

Nadal je ovom prilikom poručio kako je rođen u blizini mora te da nikada nije krio svoju ljubav prema moru.

"Za nekoga ko je s otoka, kao što sam ja, more je dio života. Ne krijem da volim more. Uvijek kada sam na odmoru u Mallorci, pronađem vrijeme da odem na more i uživam na brodu. Vrlo sam sretan što ću ploviti brodom Sunreef Yachts porodice i zahvalio bih se Francisu Lappu što mi je ovo omogućio", kazao je drugi reket svijeta.

Inače, Nadal je tokom karijere, samo od tenisa zaradio 110 miliona dolara, tako da kupovina ovakve jahte za njega ne predstavlja veliki problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi