Nainggolan posjetio oca koji ga je ostavio dok je bio dijete, pa doživio novi šok

Bio spreman da mu oprosti

Nainggolan posjetio oca koji ga je ostavio dok je bio dijete, pa doživio novi šok

Endin Čaušević

Belgiji fudbaler Radja Nainggolan neće po dobrom pamtiti ovo ljeto s obzirom da za njega nije bilo mjesta u reprezentaciji za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Belgije, Roberto Martinez, odlučio je da neće voditi Nainggolana na Mundijal prvenstveno zbog njegovog ponašanja van terena. Radja je u razgovoru za belgijske medije govorio o tome da ga Martinezov potez nije toliko povrijedio jer je već navikao na takve stvari u svom životu.

Nainggolan je odlučio otvoriti dušu o svom teškom djetinjstvu i trenutku kada ga je njegov otac napustio. Odrestao je s majkom, bratom i sestrom u teškim uslovima, a kada je stekao slavu i bogatstvo ipak je našao snage da pronađe oca i oprosti mu. No, tada je doživio veliki šok.

"Bilo nas je troje u kući kada je nas je otac napustio i ostavio u dugovima. Zarađivala je 1300 eura i radila deset sati dnevno. Gotovo svaki dan smo jeli istu hranu, a znali smo i po mjesec dana biti bez struje. Italija? Kada sam došao bilo mi je teško i htio sam se vratiti nakon pola godine, ali brat me je uvjerio da ostanem", rekao je Nainggolan, te nastavio:

"Zarađivao sam u Pescari tada oko 1400 eura mjesečno i bio sam u mogućnosti da šaljem 500 eura svojoj mami svakog mjeseca. Što se oca tiče jednom prilikom sam otišao u Indoneziju da ga vidim i htio sam mu oprostiti i dati novu šansu. On mi je okrenuo leđa i sve što je želio jeste da mu ostavim nešto novca".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi