Najbolja nogometašica svijeta godišnje ima tek 0.3 posto Messijevih prihoda

Žene daleko slabije plaćene

Najbolja nogometašica svijeta godišnje ima tek 0.3 posto Messijevih prihoda

Edmir Škorić

Norvežanka Ada Hegerberg prva je nogometašica koja je osvojila Zlatnu loptu.

Ona je izabrana za najbolju igračicu svijeta u 2018. godini, a zanimljivo da je najplaćenija nogometašica sa 400.000 eura godišnje zarade.

Gledano u odnosu na muškarce, zarađuje premalo. Prema France Footballu, Messi je u 2018. godini imo ukupan prihod od 130 miliona eura, uključujući plate i prihode od sponzorstva, kao i poslovne prihode.

Cristiano Ronaldo je najbliži Messiju s prihodom sa 113 miliona eura, pa slijedi Neymar sa 91,5 miliona eura.

Sa svojih 400.000 eura, Hegerberg je daleko ispred većine fudbalera, a u procentima zaradi tek 0.3 posto od onoga što zaradi Messi na godišnjem nivou.

Dvije žene koje su najbliže Hegerbergu na platnom spisku su Amandine Henry sa 360 hiljada eura, te Wendi Renard sa 348 hiljada eura.

Top Komentari

aaaa1111
Dok su fudbaleri imali prihode kao ona,fudbal je imao smisla.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi