Najpoželjeniji muškarac u Britaniji potpisuje za United, a istovremeno pronašao djevojku iz snova

Kad te krene u životu

Najpoželjeniji muškarac u Britaniji potpisuje za United, a istovremeno pronašao djevojku iz snova

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac Mason Mount jedna je od vrućih transfer tema proteklih dana u svijetu nogometa, budući da ga pokušava kupiti Manchester United.

Iako ima ugovor s Chelseajem, čini se da je Mountova želja da zaigra za United. Igrač je prihvatio uslove Uniteda, sada se čeka da se tim sa Old Trafforda dogovori sa Chelseajem o visini odštete.

Ofanzivni veznjak se povezuje i s Bayernom, ali ipak u ovom trenutku je mnogo bliže Manchesteru.

Chelsea je do sada odbio tri ponude Uniteda za engleskog reprezentativca, posljednju odbijenu u petak koja je bila vrijedna 50 miliona funti plus 5 miliona funti u dodacima.

Klub iz Manchestera vjeruje da je njihova procjena poštena i nisu spremni preplatiti za igrača koji će sljedeće godine biti dostupan kao slobodan, zbog čega bi moglo da se dogodi da Mount ipak još jednu sezonu provede na Stamford Bridgeu.

Oglasi

I dok čeka da vidi u kojem će klubu nastupati u novoj sezoni, Mount je pronašao novu djevojku. Na grčkom otoku Hydra je navodno boravio sa američkom manekenkom Claire Grossman.

"Mason i Claire su se zbližili u posljednjih nekoliko mjeseci i imaju mnogo zajedničkih prijatelja. Oboje vole modu i uživaju dijeliti svoje fotografije na društvenim mrežama dok idu na razna putovanja", rekao je izvor blizak paru za The Sun.

Masona (24) je časopis Tatler prošle godine proglasio najpoželjenijim muškarcem u Britaniji. Ovo je za njega početak nove ljubavne romanse nakon što je 2021. godine ostavio dugogodišnju djevojku Chloe Wealleans-Watts.

Što se tiče Claire, ona je prošle godine odletjela u London i podijelila snimku Masona kako igra na Chelseajevom Stamford Bridgeu u pobjedi 1:0 protiv Newcastle Uniteda. Malo po malo, njih dvoje su se zbližili i sada dijele sretne trenutke dok uživaju u čarima ljeta na grčkom otoku.

Ako još dođe i do transfera u Manchester United, mogla bi ovo da bude još jedna nezaboravna godina za Mounta, koji je s Plavcima osvojio Ligu prvaka 2021. godine, a nada se da bi u Manchesteru mogao doći do svog prvog premierligaškog naslova.

Top Komentari

user1676938110
Urjj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti