Nekadašnjoj velikoj košarkaškoj nadi uručen otkaz zbog seks skandala

Payne otpušten iz Orlanda

Nekadašnjoj velikoj košarkaškoj nadi uručen otkaz zbog seks skandala

Eldar Ganibegović

Još jedna nevjerovatna priča dolazi nam iz Amerike, a vezana je za nekadašnjeg 15. picka 2014. godine Adreina Paynea.

Payne je svojevremeno važio za veliku košarkšku nadu, međutim njegova karijera nije išla onako kako mu se predviđala. Ovaj 26-godišnjak je 2014. godine bio 15. pick na draftu, a izabran je od strane Atlante, gdje se nije naigrao, pošto je već u prvoj sezoni trejdovan u Minnesotu.

Ni tamo nije ispuno očekivanja. Za Vukove je igrao pune tri sezone, a prosjek mu je bio svega četiri poena i manje od tri skoka po utakmici.

Na kraju prošle sezone nije dobio novi ugovor, pa je uslijedio prelazak u Orlando. Ogirao je pet utakmica za Magic, nije imao značajan učinak, a prema posljednjim informacijama koje stižu iz Amerike, Payneu je danas uručen otkaz i to zbog umiješanosti u seks skandal za vrijeme studiranja.

Danas su u javnost izašle vijesti kako je Payne zajedno sa jednim saigračem iz Michigan Statea, uptužen sa silovanje studentice.

Nakon ovakog saznaja Orlando je odmah reagovao, te je otpustio Paynea kojem bi ovo mogao biti i kraj ozbiljne košarkaške karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi