Neymar nakon što se 22-godišnja studentica ubila: "Čestitam"

Brazil

Neymar nakon što se 22-godišnja studentica ubila: "Čestitam"

Edmir Škorić
Teme:

Brazilska studentica (22) je preminula, a njenu smrt komentarisao je i sam reprezentativac Brazila Neymar.

Fudbaler koji nastupa u Saudijskoj Arabiji odlučio je da se dotakne smrti malde djevojke. Ona je izvršila samoubistvo nakon što se društvenim mrežama proširila informacija da je bila partnerica komičara Whinderssona Nunesa.

Neymar se i sam puno puta uvjerio u moć tračerskih medija. Nedavno im se na meti našla 22-godišnja brazilska studentica koja je, prema njihovim informacijama, imala aferu s poznatim medijskim licem - Whindersson Nunes.

On je brazilski komičar, glumac, bokser i muzičar koji je slavu stekao zahvaljujući svom YouTube kanalu. Oboje su demantovali ovu informaciju, ali to nije zaustavilo val mržnje koji se izlio protiv žene na društvenim mrežama. Prije nekoliko dana pojavila se informacija o njenoj smrti. Policija smatra da se "vjerovatno radi o samoubistvu".

Neymar nije izdržao te se na svom Instastoryu obratio hejterskim komentarima i medijima koji šire informacije o nepotvrđenoj aferi.

"Neki tračerski portali, televizije i drugi mediji moraju pažljivo birati šta će objaviti ili reći. Mrziteljima...vi koji promičete mržnju, koji sve znate, koji imate monopol na istinu, sveci koji nikada ništa loše niste učinili, svaka vam čast. Imate još jednu žrtvu na svom računu", objavio je Neymar.

"Na internetu ne postoji poštovanje druge osobe! Prava mržnja su svi oni koji se kriju iza avatara kako bi širili laži o drugima. Želja da budete najbrži novinar može ugasiti nečiji život. NEMAJU SVI JAK UM", dodao je brazilski napadač.

Jessica Vitoria patila je od depresije i nekoliko puta u prošlosti si je pokušala oduzeti život. Tek nakon njene smrti, Instagram trač profili "Garoto do Blog" i "Choquei", koji su najviše pisali o navodnoj aferi i koji su se oglušili na ranije pozive da se ova informacija ukloni, izbrisali su sve materijale na tu temu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti