Bio među najboljim na svijetu, sada leži na stolu, vrišti od bolova, psuje i moli doktore samo jedno

Oporavlja se od povrede koljena

Bio među najboljim na svijetu, sada leži na stolu, vrišti od bolova, psuje i moli doktore samo jedno

Endin Čaušević

Neymar je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača na svijetu, ali Brazilac je prethodnih sezona doživio nevjerovatan pad. Trenutno se oporavlja od teške povrede, a proces oporavka za njega nikada nije bio teži što je dokazao i video koji se pojavio na društvenim mrežama.

Neymar je ljetos sve iznenadio kada je odlučio nakon pet sezona napustiti PSG i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Hilal i postao jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

No, to je samo bio dokaz kakav pad je doživjela njegova karijera i čini se da je sve počelo još 2017. godine kada je napustio Barcelonu i umjesto vjernosti prema katalonskom klubu tada je izabrao novac PSG-a i napravio ključnu grešku.

U Saudijskoj Arabiji je pored Cristiana Ronalda bez dileme najveća zvijezda, ali avantura u Al Hilalu za njega je počela užasno.

Neymar je prije dva mjeseca igrajući za Brazil doživio tešku povredu koljena, odnosno najtežu povredu za jednog fudbalera, a to je kidanje križnih ligamenata koljena.

Oglasi

Pored toga Brazilac je oštetio u meniskus zbog čega će van terena biti najmanje pola godine. On se oporavlja u svom domu u Brazilu, a proces istog je već počeo i nije nimalo jednostavan.

Jasno je da je ovo najteža povreda koju je imao u karijeri, ali ni slutio nije da će i oporavak biti zaista težak. Pojavio se video danas na društvenim mrežama s jedne od terapija s procesa oporavka koji sve govori.

Doktori tokom terapije pokušavaju da saviju Neymarovo koljeno, a on od bolova ne može da prestane vrištati i čak je zaplakao. Pored toga molio je doktore da prestanu i čak im psovao jer bol nije mogao da podnese.

[twitter]https://twitter.com/hilalstuff/status/1737286432312426813[/twitter]

To najbolje pokazuje zbog čega je povreda križnih ligamenata koljena vjerovatno najteža u fudbalu i nadati se da će se Neymar nakon svega uspjeti vratiti na nivo na kojem je nekada bio.

Sigurno je da je teško i čelnicima Al Hilala koji su dali ogroman novac za dovođenje Neymara, a on će vjerovatno propustiti ostatak sezone. Također, kako stvari stoje propustit će i Copa Americu koja se igra narednog ljeta.

Neymar je za Al Hilal odigrao tek pet mečeva ove sezone, zabio je jedan pogodak i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi