Suarez otkrio istinu iz vremena u Barceloni: "Sve sam pokušavao..."
Luis Suarez govorio je o odlasku Neymara iz Barcelone u PSG.

Urugvajac govorio o Neymaru

Suarez otkrio istinu iz vremena u Barceloni: "Sve sam pokušavao..."

E. Ganibegović

Godine 2017. Neymar je napravio rekordan transfer iz Barcelone u PSG. O tome je sada govorio njegov bivši saigrač iz tog perioda, Luis Suarez.

Barcelona je posljednji put Ligu prvaka osvojila 2015. godine. Tada je popularni MSN bio trio u napadu Blaugrane, a činili su ga Messi, Suarez i Neymar. 

Dvije godine nakon toga klub je napustio Neymar. Brazilac je za rekordnih 222 miliona eura otišao u PSG.

Htio je da postane najbolji na svijeti i osvoji Zlatnu loptu, što po njegovom mišljenju nije mogao ostvariti dok je dijelio teren s Lionelom Messijem.

Trebao je da pomogne PSG-u da osvoji Ligu prvaka, ali ni šest i po godina kasnije to tim iz Pariza nije uspio, iako je u svojim redovima imao i Messija i ima i dalje Mbappea. 

Nagovaranje i savjeti Luisa Suareza

Navijači Barcelone, jasno, bili su protiv njegovog odlaska. Ne samo oni, nego i saigrači, poput Luisa Suareza.

Oglasi

Slavni Urugvajac govorio je sada o tom periodu. Istakao je da je pokušavao sve da nagovori Neymara da ostane na Camp Nou stadionu, no nije mu pošlo za rukom.

"Bio sam u Sjedinjenim Državama kada je Neymar otišao u PSG. Rekao sam mu da je bila greška što sam otišao u to vrijeme. Da je imao ikakvu šansu da bude najbolji na svijetu, mogao je to učiniti samo sa Leom Messijem.

On je donio odluku, koju smo u to vrijeme poštovali. Mi smo kao prijatelji morali da mu kažemo, posavjetujemo ga. Bio je veoma veliki jaz koji je ostavio. Pokušao sam sve što je bilo moguće, ali bilo je teško", rekao je Luis Suarez za AS. 

Neymar povrijeđen stigao u PSG

Važno je napomenuti da je Neymar stigao povrijeđen u PSG, s frakturom pete metatarzalne kosti stopala. Problem je otkrio Eric Rolland, šef medicinskog odjela PSG-a u to vrijeme.

Uprava kluba donijela je kontroverznu odluku i poručila Neymaru da se ne operiše jer će biti van terena nekoliko mjeseci, a navijači ekipe jedva su čekali da ga vide na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je očito bila jako loša odluka, s obzirom na to da je Neymar istu povredu obnovio nekoliko puta. Iako je uradio mnogo, dojam je da nije opravdao sva očekivanja u Parizu.

Spomenimo i to da je brazilski čarobnjak ove godine napustio PSG, te otišao u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al Hilal. Tamo je, također, povrijeđen.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi