Neymar mijenja profesiju po završetku karijere: Zaljubljen sam u ovu igru i mogu biti profesionalac
Foto - Screeenshot

Ima jasan plan

Neymar mijenja profesiju po završetku karijere: Zaljubljen sam u ovu igru i mogu biti profesionalac

M. Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar trenutno je jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta, a novi ugovor sa PSG-om donijet će mu još više novca.

Navodno bi Parižani po novom ugovoru Neymaru mogli isplaćivati i do 50 miliona eura godišnje, pa će Brazilac kao i dosad uživati u luksuzu.

Neymar je u februaru proslavio svoj 29. rođendan, a sa novim ugovorom bi u Parizu trebao ostati do svoje 34. godine i vrlo je moguće da će se u dresu PSG-a i oprostiti od fudbala.

On već ima plan šta će raditi nakon okončanja igračke karijere. Želja mu je da postane profesionalni igrač pokera i za nekoliko godina bismo ga mogli gledati na velikim turnirima.

Zvijezda PSG-a već ima dobre veze sa kompanijom koja se bavi pokerom. Ambasador je PokerStarsa i ne krije želju da postane profesionalni igrač.

"Istina je, planiram postati profesionalni poker igrač. Smatram da mogu igrati na velikim turnirima kada okončan fudbalsku karijeru", rekao je Neymar i zatim je nastavio:

Oglasi

"Poker sam počeo igrati tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine. Istog trena sam se zaljubio u ovu igru. Moj način igre je veoma agresivan, a najviše volim kada u rukama imam par desetki- zbog borja na dresu, te džeka i peticu", rekao je Neymar.

Uvjeren je Brazilac kako fudbal i poker imaju dosta zajedničkih stvari. Potrebno je čitati igru protivnika.

"Postoje određene sličnosti između fudbala i pokera. Mora se čitati igra protivnika i potrebno je znati kada napasti protivnika. Dosta sam igrao poker u Barceloni i često to sada radim u PSG-u", otkriva fudbaler PSG-a.

Također, tvrdi da je njega u igri veoma teško pročitati i da uvijek silno želi pobjedu.

"Težak sam igrač za pročitati. Igram dosta, pa sam čak i psa nazvao 'Poker'. Toliko volim ovu igru. Svaki put kada sjednem za stol, želim pobjedu. Nebitno mi je da li igram sa prijateljima ili online turnir", istakao je Neymar.

Bogatstvo brazilske zvijezde trenutno se procjenjuje na 200 miliona dolara. Sa novim ugovorom će ono biti još i veće, pa Neymar neće imati nikakvih problema da ulaže poprilične svote na turnirima.

Top Komentari

CAGE55
Ovo je dokaz da Brazilci dobro igraju fudbal,al da u glavi nisu bas najbolji (ne svi,vecina)
5 0
Medo-Brundo
Moze sa Barbarezom
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi