Neymar: Želim pravedniji, sigurniji i zdraviji Brazil

Brazilac pružio podršku demonstrantima

Neymar: Želim pravedniji, sigurniji i zdraviji Brazil

Teme:

Brazilski reprezentativac i odnedavno igrač Barcelone, Neymar izjavio je kako podržava proteste koje ovih dana organizuju njegovi zemljaci.

"Ja sam Brazilac i volim svoju zemlju. Imam porodicu i prijatelje koji žive u Brazilu. Iz tog razloga želim Brazil koji je pravedniji, sigurniji, zdraviji i iskreniji. Brazil mogu da predstavljam i branim na terenu, igrajući fudbal. Od sada ću na teren ulaziti nadahnut ovim pokretom", napisao je Neymar na svom facebook proffilu te je dodao:

"Tužno je što se to dešava u Brazilu. Vjerovao sam da neće biti potrebno da se izlazi na ulice i da se traži bolje zdravstvo, transport, obrazovanje i sigurnost što je dužnost vlade."

Nemire u Brazilu pokrenula je činjenica da će ogroman broj sredstava biti uložen na ogranizaciju Mundijala naredne godine dok se za standard života Brazilaca ne radi gotovo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.