"Gubim 400.000, nemam tu cifru na računu, ali nastavljam igrati"
Foto - EPA

Bendtner se prisjetio detalja iz karijere

"Gubim 400.000, nemam tu cifru na računu, ali nastavljam igrati"

M. Šljivak

Nicklas Bendtner jedan je od najkontroverznijih fudbalera u protekloj deceniji.

Danski napadač nekada je bio velika fudbalska nada. Igrao je za Arsenal, imao je velike ugovore, ali sada je sa 32 godine bez kluba.

Zbog skandala koje je radio van terena je ostao i bez mjesta na Svjetskom prvenstvu 2018. godine i nakon dvije godine je priznao da je plakao kao malo dijete zbog toga.

"Osjećao sam se kao govno. Plakao sam konstantno. Volio bih vratiti vrijeme nazad i tog mladog čovjeka 'raspaliti' čekićem po glavi kako bih ga natjerao da shvati kakvu je živtnu šansu imao", rekao je Bendtner i opisao je jednu situaciju sa 23 godine:

"Bio sam previše pijan da sjedim za stolom, a ja sam kockao. Spiskao sam 400.000 funti u 90 minuta. Račun mi je bio prazan, te pare nisam imao i molio sam Boga da mi se sreća osmijehne. Nisam ni pomišljao otići kući, samo sam otišao do kupatila i umio se. Vratio bih se, mahnuo bih glavom i dobio bih novih 30.000 funti da nastavim igrati", kaje se Bendtner.

Danac je u karijeri pored Arsenala igrao za Juventus, Sunderland, Birmignham, Rosenborg...

Top Komentari

Karlosicroberto
Panglu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi