Najbrutalniji potez ikad: Čekao da ga supruga ostavi, pa potpisao najveći ugovor svih vremena
Trener Miami Heata u novembru je potpisao papire, a prije nekoliko dana potpisao ugovor od 120 miliona dolara (Foto: Instagram)

Ovo je bilo bolno

Najbrutalniji potez ikad: Čekao da ga supruga ostavi, pa potpisao najveći ugovor svih vremena

Midhat Šljivak

Trener Miami Heata Erik Spoelstra (53) napravio je najbrutalniji potez ikad. On je sačekao da ga supruga ostavi, da se potpišu papiri za razvod, te je potom potpisao najveći ugovor jednog trenera u historiji NBA lige, vrijedan 120 miliona dolara.

Poznati košarkaški stručnjak Erik Spoelstra nedavno se nakon sedam godina braka razveo od Nikki Sapp. Ne bi tu bilo ništa sporno da 53-godišnji trener Miami Heata odmah nakon razvoda nije potpisao najveći ugovor u historiji NBA lige i njegova bivša supruga je zbog toga postala predmet ismijavanja.

Mudar potez je napravio Spoelstra. Znao je da će polovicu onog što ima morati prepustiti Nikki. Ona je dobila svoj dio kojeg je Erik zaradio tokom višegodišnje karijere, ali neće vidjeti ni cent od novog ugovora.

Navodno je 53-godišnji stručnjak dogovorio s rukovodstvom kluba da sačekaju da se postupak oko razvoda završi. Sve je bilo okončano u novembru prošle godine, a zatim je odmah stavio potpis na ugovor vrijedan 120 miliona dolara.

Naravno, Spoelstra se već pobrinuo za dva sina i kćerku koju ima s Nikki. Njima apsolutno ništa neće nedostajati, ali nema dileme da je napravio jedan od najbrutalnijih poteza ikad.

Oglasi

Eriks Spoelstra - Miami Heat (Foto: EPA)

Treba istaći da su se Erik i Nikki upoznali upravo na parketima Miami Heata. Ona je bila plesačica ove franšize i romansa se među njima ubrzo rodila.

Spoelstra je postao trener Heata još 2008. godine. Osvojio je dva naslova prvaka, a tri puta je gubio finala NBA lige.

Nikki Sapp se oglasila na društvenim mrežama

Nakon što je postala predmet ismijavanja na društvenim mrežama Nikki Sapp se oglasila i poručila je hejterima da gledaju svoja posla.

Nema ona razloga da bude nezadovoljna. Dobila je popriličnu cifru na računu, tvrdi da je izuzetno raspoložena i s osmijehom sve prihvata.

"Za danas je dosta uznemiravanja. Nazvat ćemo vas nasilnicima. Sad idite pričati o meni sa svojim kompićima", poručila je Nikki.

Muškarci na društvenim mrežama veličaju Spoelstru. Postao im je istinska ikona i doslovno mu se klanjaju.

Oglasi

Najnovije vijesti