Niko Džekin gol nije proslavio kao Amra Silajdžić i mališani

Ludilo u stanu

Niko Džekin gol nije proslavio kao Amra Silajdžić i mališani

A. Čaušević

Edin Džeko je po ko zna koji put Romin junak. Ovaj put to je postao na stadionu Dall'Ara. 

Džeko je duboko u sudijskoj nadoknadi zabio za pobjedu nad Bolognom rezultatom 1:2 i tako izazvao opšte oduševljenje kako na klupi tako i na tribinama gdje su bili smješteni navijači Rome.

Utakmicu je pomno iz svog doma pratila i Amra Silajdžić zajedno sa mališanima. Nakon što je popularni Dijamant zabio gol u stanu je nastala totala ludnica.

Amra je "povela" navijanje, a sluteći po reakcijama i prisutni mališani su bili presretni zbog Džekinog gola.

Džeko: Zaslužena pobjeda

Inače, rimski tim nije pokazao pretjerano dobru igru, ali kada se činilo da će završiti neriješeno, Džeko je uspio golom donijeti sva tri boda svom timu.

Nakon utakmice napadač Rome je dao svoj komentar u kojem je istakao da je Roma zasluženo slavila.

"Na kraju dana, mislim da je to zasluženo, pogotovo jer su mi rekli da je penal za Bolognu dosuđen nakon dosta slabog kontakta", rekao je Džeko za Sky Sport Italia.

"Vjerovali smo do kraja, čak i kada smo ostali sa igračem manje. Zasluženo smo ostvarili pobjedu, ali pobijediti utakmicu ovako u posljednjim sekundama daje vam još bolji osjećaj."

"Ovo nije bila laka utakmica, jer je Bologna vrlo jaka, posebno kod kuće. Igrali smo svoju igru i nedostajale su nam samo završne lopte u prvom poluvremenu."

"Svi su na kraju poludjeli. Jako sam sretan zbog ekipe i navijača, koji nas uvijek prate. Nadamo se da ćemo im pružiti još nekoliko trenutaka radosti."

"Mi smo jaka ekipa i želimo nastaviti dalje, pokušavajući pobijediti u svakoj utakmici koju igramo. Vjerujemo u naš nogomet i ova pobjeda je veliki vjetar u leđa.", dodao je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BJB1
Ima li snimaka kad se guze vise?!jos nam fali to i kad idu srat!
9 0
Dobojlija
E moje budale ,sto vam Dzeko I njegova porodica smetaju ,bolje da nesto o njima objavljuju sto cesce nego o ovim nasim supcima od politicara
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi