NLB Banka d.d. Sarajevo dobitnica priznanja “Zlatni BAM” 2022.

NLB Banka d.d. Sarajevo dobitnica priznanja “Zlatni BAM” 2022.

Sponzorski tekst

Na 20. jubilarnoj „Večeri bankara“ u organizaciji magazina Banke i Biznis u Bosni i Hercegovini, tradicionalno su dodijeljena priznanja „Zlatni BAM“ za najuspješnije banke u BiH u nekoliko kategorija, a na osnovu zvaničnih izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje.

NLB Banka d.d., Sarajevo je dobitnica priznanja „Zlatni BAM“ kao najuspješnija banka u kategoriji Rast tržišnog učešća kredita, a priznanje je preuzela Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke.

„Tim NLB Banke Sarajevo je pokazao da kvalitet i predan rad donose i velike rezultate. Ponosni smo što smo dobili „Zlatni BAM“ u ovoj kategoriji, jer ovakav rast tržišnog učešća kredita moguće je ostvariti samo uz pomoć tima koji je posvećen i usmjeren ka rezultatima.

Želim istaći i da smo nastavili ovaj trend rasta i u 2022. godini, posebno u segmentu stambenog kreditiranja gdje smo za prvih šest mjeseci zabilježili rast od 8 procentnih poena.

Ovo priznanje smatram potvrdom kvalitete našeg rada, a imajući u vidu sve prilike i izazove na tržištu, i potvrdom naše politike posvećenosti i poslovnog savjetovanja klijenata. Posebno se zahvaljujem cjelokupnom timu NLB Banke na doprinosu, a sigurna sam da ćemo nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate i dalje.", izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

NLB Banka Sarajevo je priznanje Zlatni BAM dobila zahvaljujući najvećem zabilježenom rastu tržišnog učešća kredita za 2021. godinu te nastavila uzlaznom putanjom i u prvoj polovini 2022. godine, sa povećanjem ukupnih kredita od 3 procentna poena. Poseban rast vidljiv je u segmentu stambenih kredita od 8 procentnih poena, uz posebne aktivnosti u segmentu unapređenja prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi