Đoković: Maštam kakva bi sila u sportu bila Jugoslavija

Veliki Jugonostalgičar

Đoković: Maštam kakva bi sila u sportu bila Jugoslavija

S. Grebović

Prvi reket svijeta Novak Đoković spada u red poznatih ličnosti koje i dalje vole bivšu državu, iako ona ne postoji.

Srbijanski teniser formu za Roland Garros, koji počinje sljedeće sedmice, brusi na turniru iz serije 250 u Beogradu. U četvrtfinalu je pomeo Argentinca Coriju sa 6-1, 6-0 i s obzirom na konkurenciju koja je ostala u turniru (Martin, Molcan, Delbonis), bila bi prvorazredna senzacija da upravo on ne podigne trofej namjenjen šampionu.

"Ovo je idealna igra i želim uvijek igrati ovako, ali to nije moguće. U drugom setu igrao sam bez greške i to me motiviše za nastavak turnira i pred Pariz", riječi su prvog reketa planete koji će voljom žrijeba u prvoj polovini imati i Nadala i Federera.

Iako lagano ulazimo u šesti mjesec i dalje niko sa sigurnošću ne može reći da li će Olimpijske igre biti održane. To Đokovića itekako ljuti.

"Nisam pratio previše što se događa u Japanu i ne znam koliko Japanaca je protiv toga, ima dosta nagađanja i različitih interesa. Ne mogu suditi je li dobro ili ne da se odigraju, ali ja planiram igrati dok god je dozvoljena publika. Da nema publike, razmislio bih da li ću ići u Tokio. Malo je neozbiljno to što ne znamo da li se uošte ide tamo".

Neko od novinara ga je pitao da prokomentariše to što je njegov sunarodnjak Vasilije Micić proglašen MVP-em Eurolige, dok bi Nikola Jokić trebao biti proglašen za najboljeg u NBA. To je kod Đokovića probudilo posebne emocije.

"S obzirom na to da imamo u ovom trenutku najbolje košarkaše na svijetu, mislim da bismo mogli parirati Amerikancima. Micić je osvojio MVP nagradu, Jokić bi trebao biti MVP NBA lige, Dončić i Bogdanović su također odlični. Kao i veliki broj sportaša s prostora bivše Jugoslavije, maštam kako bi izgledalo da igramo zajedno, ne samo u košarci, već i u fudbalu, rukometu, odbojci te drugim sportovima. Mislim da bi to bio najjači tim na svijetu", dodaje nostalgični Đoković.

Srbijanski teniser je ove godine na omjeru 18-3, a u prvom kolu Roland Garrosa snage će odmjeriti sa američkim teniserom Tennysom Sandgrenom kojeg je savladao u sva tri susreta koja su do sada igrali.

Top Komentari

fukaraslana
Nikada vise nikada vise zajedno
8 1
Husrefbeg22
Nikad vise zajedno! Dosta je bilo diskriminacije, pokolja, etnicke asimilacije, skrnavljenja bosanskog jezika itd. Svako svojim putem!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije