Novi sponzor Barce mnogima se neće svidjeti

Imali su dosta problema sa svojim proizvodima

Novi sponzor Barce mnogima se neće svidjeti

Katalonski gigant Barcelona od naredne sezone imat će novog sponzora na dresovima.

Radi se o japanskoj kompaniji Rakuten koja je sa Barcelonom potpisala ugovor vrijedan čak 230 miliona eura.

Iako obje strane zadovoljno trljaju ruke nakon okončanog posla, mnogima se ne sviđa novi Barcelonin sponzor, obzirom da je ta kompanija do sada imala brojne probleme sa Međunarodnom agencijom za zaštitu životne sredine.

Naime, oni su preko svoje on-line prodaje nudili proizvode poput mesa kitova i delfina čiji je lov strogo zabranjen u većini zemalja.

Agencija je uspjela da zabrani ovoj kompaniji prodaju takvih proizvoda, ali samo van Japana, dok im u Japanu ovo zakon dozvoljava. Vidjet ćemo hoće li Messi i društvo svojim uticajem uspjeti da povećaju poljuljanu popularnost ove kompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi