Od djetinjstva u Domu za nezbrinutu djecu do milionera

Životni put Duška Tošića

Od djetinjstva u Domu za nezbrinutu djecu do milionera

Endin Čaušević

Srbijanski fudbaler Duško Tošić ovog ljeta napustio je Bešiktaš i odlučio je karijeru nastaviti u dalekoj Kini u dresu Guangzhou R&F kojeg s klupe predvodi legendarni Dragan Stojković Piksi.

Tošić je odlaskom u Kinu ostvario odličan transfer kada su u pitanju finansije jer će od ugovora s kineskim klubom zaraditi skoro 18 miliona eura. Ovaj 32-godišnji defanzivac potpisao je saradnju na tri godine, a po sezoni će inkasirati oko šest miliona eura.

Međutim, životna priča srbijanskog fudbalera iznenadila je kinesku javnost jer mnogi nisu znali da je Tošić imao zaista teško djetinjstvo. Njegov život je u djetinjstvu bio sve samo ne glamurozan kako to danas izgleda u braku s pjevačicom Jelenom Karleušom.

Naime, Tošić je odrastao u selu Orlovat kod Zrenjanina u veoma siromašnoj porodici. Njegovi roditelji mu nisu mogli osigurati ni osnovne uslove za život i odlučili su ga poslati u Dom za nezbrinutu djecu. Njegovi roditelji često su bili u posjeti, ali brigu o Dušku vodili su zaposleni u ovom sirotištu. Ipak, on je uvijek imao cilj da postane neko i nešto u životu i to je na kraju uspio.

Ono što je najvažnije Tošić nije zaboravio odakle dolazi i uvijek traži priliku da se oduži sirotištu koji se brinuo za njega. On svake godine donira određenu sumu novca kako bi poboljšao uslove za djecu koje borave u domu u kojem je on odrastao. Ove stvari on čuva za sebe i ne želi da javnost uopšte zna za humanitarne akcije.

Top Komentari

tatatatko
pa ako ne želi da zna što nas obavještavate?
15 5
Novak Profilćić
a zbog naprednih ideja je izbačen iz gimnazije.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi