Od Range Rovera do Opela: Šta voze Mourinho, Conte, Zidane, Wenger...

Od Range Rovera do Opela: Šta voze Mourinho, Conte, Zidane, Wenger...

E. Škorić

Uz vrhunske trenere idu i najskupocjeniji automobili, a najbolji primjer za to su treneri koji rade u velikanima. Oni nimalo ne štede kada je u pitanju investiranje u prevozna sredstva.

Na Ostrvu se najviše zarađuju, treneri poput Josea Mourinha, Arsenea Wengera i Pepa Guardiole mogu sebi da priušte šta požele, pa je onda isključivo stvar ukusa.

Range Rover je nekako najčešći izbor kod igrača i trenera, a među poznatim trenerima koji ga voze je Diego Simeone iz Atletico Madrida. Pouzdani trkač holivudske elite košta oko 100.000 funti i nije za svačiji džep, no za Simeonea nije bio problem da si ga priušti.

Alan Pardew je ljubitelj Range Rovera, no nije pretjerano zahtjevan, uzeo si je tek "slabiju" veruiju Range Rover Evoque koji košta "samo" 31.000 funti. Mada, ima Pardew i Bentley Continentala, vozilčo koje je koristio dok je trenirao Crystal Palace. Ne pitajte za cijenu...

Sam Allardyce ima upravo Bentley Continental. Menadžer Evertona smatra da je to najidealniji automobil za njegove potrebe. Arsenalov menadžer Arsene Wenger je ljubitelj Jaguara, a njegov vrijedi 60.000 funti.

Nije zaboravio svoje korijene, pa ima i Citroena u garaži. Jose Mourinho je Jaguara F-Pace platio 34.000 funti, a čak je bio i dio promotivnog spota ove automobilske marke.

Pep Guardiola trenutno je lider Premier lige sa Manchester Cityjem, a njegov automobil vrijedi 200.000 funti. Pepov Bentley GTX700 ima V8 motor i "voli gas", a Pep se baš čini kao čovjek koji preferira brzinu, baš kao što je i njegova nogometna filozofija.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane ima dosta luksuznih automobila, no drži se sponzorskog ugovora i vozi Audi koji košta 21.000 funti, a uz to ima i Mercedes Maybach i Range Rover Evoque.

A zanimljiv je izbor Jurgena Kloppa. Okružen Benlteyjema, Lamborghinijima, Ferrarijima, Klopp se odlučio za Opel Insigniju, koja košta oko 18.000 funti. Antonio Conte kao bivši trener Juventusa vozi Jeep Grand Cherokee koji košta malo manje od 50.000 funti, a često je vozio Nissan koji vrijedi svega 14 miliona funti.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Koji je to Nissan da kosta 14 Miliona Funti????
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi