Odgođeno prinudno izvršenje sudske odluke prema kojoj Predrag Pašić mora iseliti iz stana
Foto - Screenshot

Za sada ništa od iseljenja

Odgođeno prinudno izvršenje sudske odluke prema kojoj Predrag Pašić mora iseliti iz stana

M. Šljivak

Općinsko vijeće Centar Sarajevo donijelo je odluku o odgodi prinudnog izvršenja sudske odluka po kojoj bi legendarni fudbaler Predrag Pašić morao iseliti iz stana u kojem živi.


Pašić je prije nekoliko dana objavio pismo u kojem se navodi da će on i njegova supruga, zbog postupka koji je vođen bez njegovog znanja, biti izbačeni na ulicu i da će im Općina Centar oduzeti imovinu.

Čuveni fudbaler je stan dobio od bivšeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportista, a Općina Centar sada stan želi vratiti u svoje vlasništvo.

"Svojim prevarnim dokazima su doveli sudiju u zabludu i on je donio presudu. Nisu ni tada da mi predaju presudu jer sam imao pravo da se žalim. Čekali su da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovjek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće", rekao je Pašić za SportSport.ba.

Općina Centar potom je u saopštenju za javnost istakla kako je jednostavno želi da Pašić ispuni obaveze koje ima i to u iznosu od 184.000 maraka koje je, prema navodima Općine, stekao nelegalnim iznajmljivanjem prostorija koje pripadaju njima.

Pašić je najavio i da će tražiti da se postupak pred sudom ponovi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Santi
Ajnadzic i Pasic se svadjaju oko tudjeg stana. Stan je vlasnistvo nekog Zidova i to od 1931. Kako god okrenes pravi vlasnik nekretnine je nagrabusio jedini.
1 0
BergkampKid
Kucamo na vrata zaboravljenih asova...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi